Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rating foarte bun pentru BT din partea Sustainalytics

Agenția de evaluare Sustainalytics a acordat ratingul ESG foarte bun pentru Banca Transilvania Cluj.

Agenția de evaluare Sustainalytics a acordat ratingul ESG foarte bun pentru Banca Transilvania Cluj.

BT a obținut ESG Risk Rating foarte bun și este încadrată în categoria Low Risk în urma analizei Sustainalytics în privința inițiativelor și performanțelor sale. Rezultatul clasează banca din Cluj pe locul 133 din 1.003 bănci la nivel global. Aceasta este plasată, astfel, în primele 15% dintre toate companiile analizate de Sustainalytics, respectiv în primele 8% dintre băncile regionale.

Sustainalytics este unul dintre cei mai importanți furnizori globali de ratinguri ESG. Agenția olandeză din grupul Morningstar evaluează sustenabilitatea companiilor cotate la bursă pe baza performanțelor lor de mediu, sociale și de guvernanță corporativă.

Incluziunea financiară, noul țel al BT

“Transparența obiectivelor, impactului și performanței operațiunilor noastre este esențială pentru a păstra încrederea clienților și investitorilor noștri, de aceea ne-am dorit o evaluare independentă.

Chiar dacă finanțarea responsabilă, sprijinirea economiei locale și implicarea în comunitate au fost mereu în ADN-ul băncii, suntem foarte mulțumiți de această recunoaștere externă a angajamentelor BT în materie de mediu, social și de guvernanță, respectiv componentele ESG.

Continuăm să consolidăm portofoliul de finanțări de impact și să dezvoltăm România prin acces la finanțare, produse bancare, educație și prin incluziune financiară”, a spus Omer Tetik, director general al BT.

Au apreciat restricțiile la creditare ale sectoarelor poluante

Prima evaluare ESG independentă externă a BT a vizat guvernanța corporativă, integrarea factorilor ESG în modelul de afaceri, confidențialitatea și siguranța datelor, principiile de etică urmărite, oferta de produse și servicii, respectiv dezvoltarea capitalului uman.

Criteriile de analiză sunt în baza a 10 standarde și cadre internaționale. Sustainalytics a remarcat performanța BT în guvernanța ofertei de produse și servicii; politica de excludere a sectoarelor poluante în creditare (finanțarea combustibililor fosili); politica de marketing responsabil; inițiativele implementate pentru dezvoltarea capitalului uman.

BT este cea mai mare bancă din România şi principalul finanţator al economiei. Aceasta are 19% cotă de piaţă, 3,6 milioane de clienţi, 9.000 de angajaţi, 500 de sedii în 180 de localităţi. Este cel mai puternic brand bancar românesc, cu un rating de AAA+, conform Brand Finance Banking (2022). Principalii săi competitori în România sunt BCR și BT.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Extinderea rețelelor de apă și canalizare a localităților din zona Huedin va contribui la creșterea atractivitățile lor pentru investitori.

Huedinul și-a extins rețelele de utilități. “Crește atractivitatea pentru investitori”

Articolul următor

Arad Open Air Festival în weekend

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share