Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Patru echipe primesc finanțare de 50.000 € de la Fondul de Inovare și Experiment

Inițiatorii fondului clujean au tras concluziile după prima rundă de finanțare | Foto: FIX

Echipele Badea Neaoș, Manuscrito, Oh My Dog și My Secret Land vor fi finanțate prin Fondul de Inovare și Experiment Cluj.

Comunitatea FIX Cluj s-a întâlnit, la Centrul de Cultură Urbană Casino, pentru un schimb de impresii despre prima ediție a programului. Au participat tinerii ale căror idei inovatoare au alcătuit esența programului și inițiatorii FIX Cluj. Alături de aceștia au fost prezenți cei din echipa de codesign, membrii juriului, parteneri și sponsori. Echipele câștigătoare au fost premiate cu câte 50.000 de euro.

“Acest proiect a fost reușita noastră, a tuturor, ca și comunitate. FIX Cluj a fost un proiect pilot de ecosistem. Înainte să reîncepem procesul de codesign pentru a doua iterație, dorim să ne bucurăm de succesul pe care l-am simțit cu toții. Suntem extrem de mulțumiți şi recunoscători față de întreaga comunitate care a inițiat, conceput, susținut, implementat, și promovat proiectul nostru de suflet.

Un alt motiv pentru care FIX Cluj a fost un proiect inovativ este procesul de codesign prin care a fost creat. Cei 26 de codesigneri au fost adevărată cheie a reușitei de care ne putem bucura împreună”, a transmis conducerea Clusterului de Educație C-EDU, unul dintre organizatori.

Cifrele FIX Cluj

  • 26 codesigneri
  • 40 parteneri instituționali
  • 80 oameni implicați în realizarea ideilor (juriu, coordonare, mentori, coachi)
  • 145 echipe înscrise
  • 350 tineri implicați
  • 193 pitch-uri
  • 500 ore de coaching și mentorat
  • 380.000 € investiți direct în ideile echipelor

Echipe formate de tineri de 16-26 ani

Acesta este un proiect unic în România, care ajută tinerii din Cluj-Napoca să creeze inițiative de antreprenoriat inovator. FIX Cluj a fost lansat de Primăria Cluj-Napoca (PCN), C-EDU și Fundația Botnar. Echipele sunt formate din tineri între 16-26 de ani care locuiesc, studiază sau lucrează în Cluj-Napoca.

Programul vine în ajutorul echipelor prin granturi de până la 50.000 de euro pentru a experimenta și a dezvolta proiectele. Managementul tehnic al FIX Cluj este asigurat de Grupul PONT. Programul este dezvoltat cu susținerea financiară a Fundației Botnar (Elveția) și cu participarea activă a unei rețele de parteneri instituționali și experți în crearea cadrului general printr-un proces inovator.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Bota revine astfel în echipa Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), unde a fost acum doi ani secretar de stat. 

Călin Bota, noul consilier al ministrului Boloș. “Vom atrage cât mai mulți bani UE”

Articolul următor

Cooperativele agricole din Ardeal își cer pășunile înapoi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share