Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

“Eroii” de la Salt Lake City, primiți cu fast la Universitatea Tehnică

Grupul de studenți specializat în inginerie seismică a fost primit cu șampanie de lux și tort la Decanatul Facultății de Construcții din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN).
Grupul de studenți specializat în inginerie seismică a fost întâmpinat cu șampanie de lux și tort | Foto: UTCN

Echipa câștigătoare a concursului internațional de inginerie seismică din SUA a beneficiat de o întâmpinare fastuoasă la instituția unde s-a lansat.

Grupul de studenți specializat în inginerie seismică a fost primit cu șampanie de lux și tort la Decanatul Facultății de Construcții a Universității Tehnice din Cluj-Napoca. Echipa SDC-UTCN a câștigat locul întâi la “2022 Undergraduate Seismic Design Competition”, de la Salt Lake City – Utah.

“Au fost momente frumoase, încărcate de emoția revederii și de bucuria împărtășită a marelui succes. Vă mulțumim, dragilor, pentru că ne-ați adus atât de multă mândrie și bucurie în suflete”, au relatat reprezentanții facultății.

Primul succes după 12 ani de participare

Echipa UTCN a obținut o reușită la nivel mondial, în concurs cu universități celebre ca Berkeley, Massachusetts, New York sau Toronto, fiind apoi evidențiată de către premierul Nicolae Ciucă.

SDC este un concurs internațional de inginerie seismică desfășurat în cadrul unei conferințe organizate de Earthquake Engineering Research Institute, la care participă reprezentanți ai celor mai prestigioase universități tehnice din lume.

Studenții UTCN participă la această competiție de 12 ani, timp în care au reușit să se mai claseze pe podium. Echipa a fost formată din studenții Irina Stoian, Bianca Gliga, Daniel Giurgiu, Ioana Popescu, Mădălin Cazacu, Tudor Lomicovschi, Attila Szasz (Facultatea de Construcții), Larisa Popa, Andrei Mureșan, Sabina Nițulescu (Facultatea de Arhitectură și Urbanism).

Nucleul de pregătire SDC-UTCN a fost menținut de la an la an. Mentorii echipei au fost inginerii Ovidiu Prodan, Bianca Marton, Gabriela Petruț, Andreea Manea, Teodora Cocari și arhitectul Paul Moldovan.

 

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior
Movie Nights, ReClothing, standul Electric Castle și alte evenimente inedite au loc, în acest weekend, la Iulius Mall Cluj (IMC).

Movie Nights și ReClothing, la Cluj

Articolul următor

Prețuri actualizate la 16 proiecte aflate în derulare în județul Bihor

Citește și:
Pentru MedLife există varianta unei achiziții sau a unei investiții de la zero
Citeste mai mult

MedLife țintește piața Bistriței

Cel mai dinamic jucător din piaţa românească de servicii medicale, cu afaceri de 860 de milioane de lei,…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share