Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Prețuri actualizate la 16 proiecte aflate în derulare în județul Bihor

În ședința ordinară de joi, 8 iulie, Consiliul Județean Bihor a actualizat valorile contractelor aflate în derulare. Este vorba de actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru 16 proiecte.

Din cauza majorării prețurilor pe piața materialelor de construcții, valorile proiectelor existente necesită majorări cuprinse între 5 și 35%, în funcție de momentul în care au fost încheiate contractele și de sursa de finanțare.

Proiecte

Printre proiectele de hotărâre adoptate la ședința de astăzi a Consiliului Județean Bihor se numără: reabilitarea și modernizarea DJ 767 Sâmbăta – Dobrești, reabilitarea și modernizarea DJ 764 Roșia – Aștileu, traseul regional Transilvania Nord – Drumul Apuseni, Centura Aleșd, Cabana Vadu Crișului și proiectul strategic pe sănătate RO HU 449, care include realizarea a două centre medicale de urgență la Padiș și Stâna de Vale.

Reechilibrarea contractelor a fost realizată ținând cont de două acte normative adoptate de Guvernul României.

La 30 august 2021, Guvernul României a adoptat ordonanța nr. 15, privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, potrivit căreia contractele de achiziție se ajustează, în condițiile ordonanței, prin actualizarea prețurilor aferente materialelor utilizate, prin aplicarea unui coeficient de ajustare, pentru a ține seama de orice creștere sau diminuare a costului materialelor pe baza căruia s-a fundamentat prețul contractelor.

La 9 mai 2022, Guvernul României a adoptat ordonanța de urgență nr. 64 privind ajustarea prețurilor și a valorii devizelor generale în cadrul proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile. Potrivit acestuia, în cazul acestor proiecte se constituie un fond de rezervă pentru reechilibarea contracterlor de până la 23% din valoarea restului de executat a contractului de achiziție.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Grupul de studenți specializat în inginerie seismică a fost primit cu șampanie de lux și tort la Decanatul Facultății de Construcții din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN).

“Eroii” de la Salt Lake City, primiți cu fast la Universitatea Tehnică

Articolul următor
Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) a parafat cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) contractul pentru noua parcare de avioane.

Parcare de avioane de 6 milioane € la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share