Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parcare de avioane de 6 milioane € la Cluj

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) a parafat cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) contractul pentru noua parcare de avioane.
Noua platformă de la Cluj va putea găzdui până la patru aeronave | Foto: AIAIC

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) a parafat cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) contractul pentru noua platformă de avioane.

MTI a aprobat contractul de finanțare pentru realizarea obiectivului de investiții platformă de staționare aeronave. Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Astfel, AIAIC continuă dezvoltarea infrastructurii aeroportuare prin implementarea unui nou proiect pe fonduri europene.

Noua platformă va avea patru locuri de staționare. Ea va fi dotată cu toate utilitățile și echipamentele necesare desfășurării activităților operaționale în condiții de siguranță. Valoarea contractului de finanțare se ridică la 31,2 milioane de lei, din care 10,5 milioane cofinanțare de la Uniunea Europeană.

“Am început să recuperăm traficul existent înainte de pandemie. Avem planuri curajoase pentru dezvoltare, cel mai important fiind extinderea pistei de la 2 la 3,4 km, după devierea râului Someș. Continuăm și construirea noii parcări destinate aeronavelor. Am avut un proiect de succes în atragerea fondurilor UE prin instalarea de mașini de securitate, echipamente pentru pompieri.

Proiectele de infrastructură vor fi finanțate 50% din fonduri europene. Ținta noastră este de 7 milioane de pasageri în 2040, dar pentru aceasta ne trebuie un terminal nou, căi de rulare, foarte multe facilități”, a declarat directorul AIAIC, David Ciceo.

AIAIC oferă în prezent 45 de destinații regulate spre 20 de țări din Europa și Orientul Mijlociu, dar și 10 destinații charter spre destinații turistice. Printre operatorii de zboruri de linie figurează Wizz Air, Blue Air, Tarom, Lufthansa, Turkish Airlines, LOT, Ryanair, HiSky.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Prețuri actualizate la 16 proiecte aflate în derulare în județul Bihor

Articolul următor
Atelierul Rot Resorts confecționează locuințe cu o suprafață de 20-70 mp, la prețuri de 20-80.000 euro

Un antreprenor din Sălaj face case mobile din lemn

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share