Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un antreprenor din Sălaj face case mobile din lemn

Atelierul Rot Resorts confecționează locuințe cu o suprafață de 20-70 mp, la prețuri de 20-80.000 euro
Întreprinzătorul sălăjean are comenzi atât din țară, cât și din străinătate | Foto: Revista din Lemn

Antreprenorul Andrei Rotaru s-a apucat de confecționat, în comuna sălăjeană Hereclean, locuințe mobile care pot fi transportate cu mașina.

Atelierul Rot Resort confecționează locuințe cu o suprafață de 20-70 mp, la prețuri de 15-80.000 euro, conform Revista din Lemn. La început, Rotaru miza pe piața occidentală, însă tendința s-a amplificat și în România, de la apariția pandemiei. Avantajul acestora este că timpul de fabricare este mai scurt decât cel al caselor tradiționale și nu nevoie de autorizație de construire sau de șantier.

Producătorul s-a lansat în 2018, la un târg de profil din Germania, inițial ca dealer de mărci cunoscute din străinătate. Prima casă a făcut-o pentru el, pentru a observa toate neajunsurile. Cererea este mare, singura problemă este lipsa mâinii de lucru. Dacă ar avea cu cine, ar putea dubla producția.

Din Hereclean, în campinguri din Bușteni și Sovata

Producătorul dispune de două hale de asamblare, în România și în Republica Moldov. Și-a înființat și un showroom, cel mai mare de acest fel din România, pentru ca oamenii să vadă dacă pot să trăiască într-o astfel de construcție. Sunt case pe structură de lemn construite pe șasiu metalic producție proprie.

Cele de 80 mp sunt făcute prin asamblarea a două șasiuri, o inovație a Rot Resort. În prețul casei nu intră și terasa, care poate fi construită la cerere. Casele au bucătăria și baia complet utilate și pot fi locuite tot anul deoarece sunt izolate cu vată bazaltică sau minerală de 20 cm în pereți și au încălzire în pardoseală.

Instalația electrică și de apă trebuie să fie conectate la utilitățile existente pe terenul de amplasament. Condiția este ca terenul să fie drept.  Casele pe roți făcute la Hereclean  au apărut în camping-uri din Bușteni sau Bucin – Sovata.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) a parafat cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) contractul pentru noua parcare de avioane.

Parcare de avioane de 6 milioane € la Cluj

Articolul următor
Dezvoltatorul imobiliar Revolution Residence se apropie de finalizarea ansamblului din satul Săsar, aflat la 7 km de reședința de județ.

Revolution Residence ridică un cartier mediteraneean lângă Baia Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share