Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

16 centre pentru strângerea deșeurilor în județul Bihor

Consiliul Județean Bihor construiește 16 platforme pentru colectarea deșeurilor în județ. Pe data de 8 iulie, în ședința extraordinară, consilierii județeni au aprobat documentația tehnică pentru realizarea acestor centre.

Acestea sunt primele din cele 32 de platforme de colectare selectivă prin aport voluntar (CAV) care vor fi la dispoziția bihorenilor în tot județul, asumate prin Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor (PJGD).

Locații

Prima etapă prevede construirea lor în Beiuș, Marghita, Salonta, Aleșd, Valea lui Mihai și Săcueni, precum și în comunele Sântandrei, Tinca, Ceica, Oșorhei, Tileagd, Vadu Crișului, Bratca, Popești, Sânmartin și Sânnicolau Român.

„Vom depune proiectele pentru a fi finanțate din fonduri europene, pe Programul Operațional Infrastructură Mare. Credem că e un proiect important care, alături de sistemul deja existent, va face ca în Bihor colectarea deșeurilor să fie mai bună și depozitările ilegale să nu mai aibă nicio justificare, din moment ce oamenii vor putea duce orice fel de deșeuri la o platformă”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

În fiecare centru vor fi amplasate containere pentru colectarea separată a următoarelor tipuri de deșeuri: materiale textile, bunuri reutilizabile, metalice, obiecte de uz casnic, sticlă, electrice/electrocasnice/electronice, materiale plastice, hârtie/carton, lemn/mobilier, vegetale, resturi din construcții și deșeuri care au un conținut periculos.

Consiliul Județean Bihor finanțează construirea și dotarea platformelor. Primăriile vor asigura condițiile necesare exploatării acestor centre de colectare separată a deșeurilor și vor crea regulamentul prin care acestea vor putea deservi și alte unități administrativ-teritoriale. Fiecare cetățean va putea depozita, cu titlu gratuit, pe o perioadă de minim 3 ani.

Valoarea totală a proiectului „Construire de centre/platforme de colectare a deșeurilor prin aport voluntar în județul Bihor” este 37.826.313 lei, inclusiv TVA.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Omer Susli, proprietarul magazinelor de decorațiuni interioare Homelux și cel care a vândut rețeaua Praktiker către Kingfisher, a preluat integral BRP, conform Bistrița Business.

Omer Susli preia integral Bistrița Retail Park

Articolul următor
În perioada 13-17 iulie, Clujul va deveni epicentrul distracției, unde festivalieri din toată țara și nu numai se vor întâlni la Electric Castle.

Iulius Mall: “Clujul devine epicentrul distracției în România”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share