Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Întâlnire la vârf a rectorilor Clujului

Cinci dintre cei șase rectori ai universităților de stat din Cluj-Napoca s-au reunit în miez de vară. A lipsit reprezentantul celei mai mari instituții de profil din România, Daniel David.

Rectorii universităților membre ale Uniunii Universităţilor Clujene (UUC) s-au întrunit într-o şedinţă de lucru la sediul Universităţii Tehnice (UTCN). Au fost abordate aspecte referitoare la comunitatea universitară clujeană.

La întâlnirea rectorilor din UUC au participat profesorii universitari Anca Buzoianu – Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF), Cornel Cătoi – Universitatea de Ştiinţe Agricole (USAMV), Vasile Jucan – Academia Naţională de Muzică (ANM), Radu Moraru – Universitatea de Artă şi Design (UAD), Vasile Țopa – UTCN.

UUC s-a înființat la Cluj-Napoca în 1999. Din această organizație fac parte cele șase instituții de învățământ superior de stat din oraș: Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), UMF Iuliu Hațieganu, USAMV, ANM Gheorghe Dima, UAD Ion Andreescu.

UUC este o  asociere cu personalitate juridică, având ca scop cooperarea interuniversitară în plan academic, științific și administrativ, stabilirea de relații internaționale cu alte comunități universitare și organizarea de manifestări comune pe plan științific, cultural, sportiv, artistic și editorial.

Una dintre inițiativele concretizate pe plan editorial al UUC a fost acordarea de sprijin financiar pentru apariția revistei de cultură urbană Orașul, fondată în 2006 și îngrijită de către arhitectul Ionel Vitoc.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Lucrările la obiectivul din centrul orașului Șimleu Silvaniei înregistrează întârzieri, puse pe seama scumpirilor generalizate și a lipsei de personal.

Noua hală agroalimentară a Șimleului, întârziată de scumpiri și lipsa de personal

Articolul următor

CESAROM: Investiție de 1 milion de lei într-un nou showroom în București

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share