Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noua hală agroalimentară a Șimleului, întârziată de scumpiri și lipsa de personal

Lucrările la obiectivul din centrul orașului Șimleu Silvaniei înregistrează întârzieri, puse pe seama scumpirilor generalizate și a lipsei de personal.
Proiectul din centrul Șimleului a întâmpinat greutăți din cauza scumpirilor în cascadă | Foto: Cristian Lazăr

Lucrările la obiectivul din centrul orașului Șimleu Silvaniei înregistrează întârzieri, puse pe seama scumpirilor generalizate și a crizei de forță de muncă.

Administrația locală a efectuat o inspecție pe șantierul unde se execută piața agroalimentară. “Am convocat o întâlnire în teren cu echipa tehnică și cu constructorul pentru a a evalua stadiul lucrărilor. E important să fie respectat graficul de lucrări. Am vrut să să asigur că totul funcționează într-un ritm bun. E o perioadă dificilă, având în vedere creșterea prețurilor la materialele de construcții.

Dar vom găsi soluții practice pentru ca lucrurile să meargă înainte. E important să menținem calitatea lucrărilor și să finalizăm realizarea acestui obiectiv strategic al orașului. În scurt timp fermierii vor avea un loc decent unde să își desfacă marfa, iar noi vom putea cumpăra produse proaspete”, a spus primarul Cristian Lazăr.

“Puteam să avem o hală gata în câteva luni”

El nu a precizat când va fi terminată piața din orașul sălăjean. “Principalul scop e să avem obiectivul finalizat. Pentru asta am avut de trecut provocările pandemiei (care a redus personalul și ritmicitatea), cât de altfel și ultimele evoluții geopolitice –  valurile de scumpiri.

Cu toate acestea, proiectul merge înainte, până la capăt. Arhitectural, chiar au fost administrații care au solicitat modelul pieței în construcție. Din punctul de vedere al costurilor e deosebit de chibzuit așezată întreaga lucrare.

Ca durată, într-adevăr, exista și soluția (pe jumătate de măsură) unei hale agroalimentare gata în câteva luni. Cu toate acestea, consider că orice proiect trebuie să aducă plusvaloare întregului oraș. “Și în final să reprezinte un motiv de mândrie pentru noi toți”, menționează edilul.

Proiect vehiculat din 2016

Proiectul de 5 milioane de lei a fost promis, încă din 2016, de către fosta conducere a instituției. Acesta a fost scos de trei ori licitație pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la primele două neprezentându-se nicio ofertă, iar la ultima, una singură.

Lucrarea începută în 2020 și care definește o viitoare piață cu aspect rustic avea prevăzut un termen de realizare de doi ani. Între timp, comercianții au fost mutați pe fosta platformă industrială a fabricii de lactate, de pe str. T. Vladimirescu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Poșta Română a încheiat un parteneriat cu o companie Fintech românească, pentru a-și eficientiza activitatea financiară

Articolul următor

Întâlnire la vârf a rectorilor Clujului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share