Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Trimișii lui Boc la “curtea” lui Boloș. Cîmpean și Răulea, secretari de stat la Fondurile europene

Ovidiu Cîmpeanu și Adrian Răulea au fost numiți în aceste funcții din cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).
Ovidiu Cîmpeanu era considerat drept “mâna dreaptă” a primarului Emil Boc

Ovidiu Cîmpean și Adrian Răulea au fost numiți în aceste funcții din cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

Cîmpean și Răulea se vor pune în slujba ministrului Marcel Boloș. Primul îndeplinea funcția de director de dezvoltare în cadrul Primăriei Cluj-Napoca, iar al doilea, cea de director de programe al Zonei Metropolitane Cluj (ZMC), asociere inițiată de PCN. În MIPE mai activează un secretar de stat din Cluj: Csilla Hegedus, președinte al Fundației Transilvania Trust, care administrează Castelul Banffy din Bonțida.

“Experienţa dobândită în administraţia locală mă va ajuta să fac faţă noilor responsabilităţi. În ultimii 10 ani, am fost coordonatorul programelor cu finanțare europeană în PCN, perioadă în care municipiul s-a impus pe plan național ca un campion al atragerii de fonduri europene. În acest timp a fost reabilitat aproape integral centrul istoric al orașului. Flota de transport public a fost înnoită radical, prin achiziționarea a zeci de noi tramvaie, troleibuze și autobuze moderne.

Marile proiecte legate de mobilitate au început să aibă în vedere conceptul de oraş pentru pietoni. Investiții majore din aceleași fonduri s-au realizat și în infrastructura educațională și de sănătate. Unul dintre cele mai mari proiecte urbane „verzi” din România, reamenajarea malurilor Someșului, este în plină derulare”, a rezumat Cîmpean.

Se laudă cu concursurile de arhitectură

El spune că, în această perioadă, Clujul a consacrat un model național de atribuire a lucrărilor publice de regenerare urbană prin intermediul concursurilor internaționale de soluții, cu jurii independente. “Astfel am pregătit proiecte fanion precum: amenajarea străzii Kogălniceanu, reamenajarea Cetățuii, Parcul Est, Parcul Feroviarilor, malurile Someșului, Parcul Arm[tura, modernizarea Liceului N. Bălcescu.

Începând cu 2017, am coordonat Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC), platformă de dialog între cetățeni și administrația locală. Prin intermediul CIIC sunt discutate public toate proiectele majore de dezvoltare a orașului. CIIC a fost una dintre piesele-cheie în dosarul care a dus Clujul pe lista scurtă a celor mai inovatoare orașe din UE, în 2020.

Programele de extindere și modernizare a spațiilor verzi (Clujul Verde) și de cele de încurajare a mobilității sustenabile au jucat un rol important pentru intrarea Clujului pe lista localităților participante la Misiunea Comisiei Europene ”100 de orașe inteligente și neutre climatic până în 2030”, spune Cîmpean.

Patru ani în primărie, pe proiecte UE

Sibian de origine, Răulea şi-a continuat studiile la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. A început să lucreze în sectorul public din 2010, timp de patru ani ocupându-se de proiectele europene, în cadrul PCN. Numele lui se leagă de proiectul primelor autobuze electrice în transportul public din România, modernizarea unor spitale, crearea de locuinţe sociale, infrastructură verde urbană.

A fost consultant extern pentru Banca Mondială şi subcontractor pentru Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Ultima dată ocupa funcţia de director de programe la ZMC, unde a fost responsabil de crearea unui cadru de guvernanţă şi de identificarea oportunităţilor de finanţare pentru proiectele relevante de dezvoltare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fondatorul Neversea și Untold a primit 1,7 milioane de euro de la investitori

Articolul următor

Editura universității din Sibiu a câștigat două proiecte finanțate de Administrația Fondului Cultural Național

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share