Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fondatorul Neversea și Untold a primit 1,7 milioane de euro de la investitori

Bogdan Buta, creatorul marilor festivaluri din România, este specialist în automatică și calculatoare

Platforma cu experiențe pentru timp liber Extasy, înființată de Bogdan Buta, a atras o finanțare de la nouă investitori.

Extasy a fost creată, în 2020, împreună cu Sveatoslav Vizitiu, cofondator al platformei de sănătate pentru copii şi părinţi Wello. Noua rundă de finanțare pentru Extasy este de 700.000 de euro și provine de la mai mulți investitori. Platforma se află la a treia finanțare, actualul lead investor fiind fondul de Early Game Ventures (EGV), cu o investiție de 100.000 de euro.

Totalul investițiilor atrase de Extasy ajunge la 1,7 milioane de euro. Noua rundă de investiții majorează valoarea companiei la 7,3 milioane de euro. Buta este licențiat al Facultății de Automatică şi Calculatoare, dar s-a profilat, în timp, pe organizarea de evenimente, punând bazele festivalurilor Untold (Cluj), Neversea (Constanța) și Massif (Brașov).

„Ne propunem să triplăm valoarea Extasy și să ajungem la 500.000 de utilizatori la finalul anului. Aportul de capital ne permite să dezvoltăm platforma într-un ritm și mai accelerat și să o ducem la un nou nivel. Obiectivul este ieșirea în piața internațională cu un produs complex și scalabil în funcție de specificul fiecărei țări targetate.

Ne dorim să creștem și mai mult numărul și complexitatea experiențelor oferite, să continuăm investițiile în dezvoltarea aplicației dedicate și site-ului aferent, pentru a le oferi utilizatorilor o experiență peste așteptări încă de la prima interacțiune”, spune Buta.

Au trecut de granițele țării

Dezvoltarea internațională a Extasy presupune lansarea în mai multe state și listarea unor experiențe în Dubai, Bulgaria, Ungaria, ce pot fi accesate pe platforma existentă. Deja utilizatorii pot achiziționa experiențe în Grecia și Croația.

Odată cu noua rundă de finanțare și investitorii curenți și-au crescut participațiile. Este cazul investitorului principal, fondul de investiții EGV, al omului de afaceri Voicu Oprean, fondatorul companiei de software AROBS Cluj, la al doilea aport de capital în Extasy.

„Pentru investitori, e foarte important ca startup-ul să livreze, iar Extasy este pe drumul cel bun. Este o soluție care a pornit de la o idee foarte bună, adresată unui segment de public deschis pentru experiențe cât mai interesante. Cu o bază impresionantă de clienți aș mai adăuga”, spune Oprean.

Extasy oferă acces la 1.000 de experiențe pentru timp liber: drumeții, tururi de orașe, salturi cu parașuta, plimbări cu avionul și cu elicopterul, excursii off-road, pachete SPA, masaj, city break-uri, evenimente tematice, concerte, pilotaj sportiv, plimbări cu bicicleta în cadru organizat, vizite la castele din România, karting, escape room-uri, tabere de supraviețuire, tabere militare, degustări de vinuri și de brânzeturi, festivaluri de teatru, plimbări cu balonul, ședințe de cățărare, airsoft, tir cu arma, paintball, experiențe VR, lasertag.

Investitori de calibru asociați în companie

Experiențele pot fi achiziționate pentru uz personal, dar și pentru a fi oferite cadou. Fiecare achiziție aduce recompense utilizatorilor, sub formă de monede virtuale, ce pot fi folosite la cumpărarea de experiențe viitoare. Aplicația poate fi descărcată acum din AppStore și din Google Play în viitorul apropiat, experiențele putând fi achiziționate și direct din website.

Extasy App este o structură compusă atât din fondatori, cât și din investitori importanți, între care Voicu Oprean, Patrick Ciorcilă, (Sports Festival), fondurile de investiții Early Game Ventures, D Moonshots, Rebel Ventures, Cristina Filip (Filip & Company), Flaviu Cicirean (Brand Minds), Sebastian Dobrincu, Răzvan Cuc (RE/MAX România).

Ei se implică activ atât în dezvoltarea platformei de experiențe, cât și a industriei și a procesului de digitalizare. Buta deține 65% din companie, Vizitiu, 15%, EGV, 10%, iar Oprean, 5%.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

„Unchain Fintech Festival” la final

Articolul următor
Ovidiu Cîmpeanu și Adrian Răulea au fost numiți în aceste funcții din cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

Trimișii lui Boc la "curtea" lui Boloș. Cîmpean și Răulea, secretari de stat la Fondurile europene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share