Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

FAN Courier a obținut certificarea TAPA pentru hub-ul său regional de la Cluj

FAN Courier estimează că va încheia anul cu afaceri de 225 milioane euro, în creștere cu 10% față de 2021, pe fondul unui an plin de provocări și incertitudini. 

Operatorul de curierat FAN Courier Express București și-a certificat internațional două centre din România, urmând procedura pentru alte patru.

FAN Courier a obținut certificarea TAPA, standard internațional care stabilește cerințele și metodele de securitate în industria transporturilor și logisticii. Certificatul este valabil pentru hub-ul regional deschis recent la Cluj-Napoca, dar și pentru altul din București și Ilfov, conform Forbes. Până la finalul anului urmează să fie acreditate și hub-urile din Arad, Brașov, Suceava și Ștefăneștii de Jos.

“TAPA certifică faptul că respectăm toate cerințele de securitate internaționale în ceea ce privește transportul și depozitarea. Îi asigurăm pe toți clienții noștri că expedițiile lor vor fi manevrate cu atenție și vor ajunge în siguranță la destinație.

Pentru a îndeplini acest standard, am făcut o listă întreagă de achiziții și modificări în fluxurile de lucru – de la sisteme de supraveghere video și antiefracție performante, la verificarea persoanelor care intră și ies din perimetrele de lucru”, a declarat Adrian Mihai, cofondator al FAN Courier.

Compania a achiziționat sisteme CCTV și antiefracție performante și a elaborat o serie de proceduri de lucru și de acces în zonele operaționale. Toate perimetrele FAN au pază umană și control acces, toate persoanele care intră și ies sunt înregistrate într-un registru.

Toate sigiliile folosite sunt certificate ISO 17712 și toate zonele pe care se desfășoară activități operaționale, zonele de depozitare, locurile de încărcare și sediile de birouri sunt iluminate adecvat și securizate corespunzător. Sistemele de securitate folosite în depozitele certificate sunt performante și aduse la standardele cerute de TAPA.

Clujul are cel mai performant centru din România

Certificarea TAPA este valabilă trei ani și se acordă în urma unui audit efectuat de auditor extern, verificat ulterior de o companie independentă de certificare. Anual, o echipă internă va face un self-audit, pentru a se asigura de respectarea parametrilor de siguranță și securitate conform cerințelor TAPA.

FAN Courier a dat în funcțiune, în primăvară, la Cluj, cel mai modern centru al său din țară, investiție de 14,5 milioane euro. Este primul proiect din România cu o soluție ce optimizează fluxul de curierat și reduce timpii de tranzit. FAN Courier a fost fondată în 1998 și a devenit lider al pieței naționale de curierat. Fondatorii săi sunt Felix Pătrășcanu, Adrian Mihai și Neculai Mihai. Acum deservește 55.000 de clienți cu o echipă de 7.500 de angajați și o flotă de 4.400 de autovehicule.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Universitățile Babeș Bolyai (UBB) Cluj și de Arhitectură și Urbanism (UAB) București întocmesc studiul pentru Planul de Amenajare a Teritoriului Județean (PATJ) Sălaj.

Strategia de amenajare a Sălajului, stabilită de universitari din Cluj și București

Articolul următor
Ovidiu Cîmpeanu și Adrian Răulea au fost numiți în aceste funcții din cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE). Cîmpeanu și Răulea se vor pune în slujba ministrului Marcel Boloș. Primul îndeplinea funcția de director de dezvoltare în cadrul Primăriei Cluj-Napoca, iar al doilea, cea de director de programe al Zonei Metropolitane Cluj (ZMC), asociere inițiată de PCN. În MIPE mai activează un secretar de stat din Cluj: Csilla Hegedus, președinte al Fundației Transilvania Trust, care administrează Castelul Banffy din Bonțida.

Zona Metropolitană Cluj, finanțată de Banca Mondială

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share