Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nova Power ridică două noi centrale pe gaz

Producătorul clujean de energie s-a profilat pe investiții în zona Transilvaniei | Foto: NPG

Compania clujeană Nova Power & Gas (NPG) a cerut aprobare pentru noi capacități energetice de la Autoritatea Naționale de Reglementare a Energiei (ANRE).

NPG a solicitat girul ANRE privind acordarea autorizaţiei de înfiinţare pentru realizarea a noi capacităţi energetice – centralele electrice CEG – 4 și CEG – 5, pentru producerea energiei electrice din gaze naturale. Proiectele de decizie și raport privind acordarea autorizațiilor au fost incluse pe ordinea de zi a ședinței Comitetului de reglementare al ANRE din 19 iulie, conform Invest Energy.

În urmă cu un an, NPG s-a adresat ANRE pentru obținerea autorizațiilor de înființare pentru realizarea capacităţilor energetice CEG – 1 și CEG – 2, pentru producerea energiei electrice din gaze naturale. Companiile NPG și Electrogrup au început lucrările la prima centrală electrică pe bază de gaze naturale din municipiul Câmpia Turzii, un proiect de 7 milioane de euro, în 2020.

De ce au ales Transilvania

Proiectul privat de generare de electricitate include un ansamblu electroenergetic din două centrale electrice dotate cu grupuri generatoare cu motoare pe gaz (capacitate individuală de 6,72 MW) şi extinderea reţelei de distribuţie 20kV. Reprezentanții NPG au anunțat investiții de 600 MW în capacităţi de producţie de energie fotovoltaică și centrale pe gaz sau cu turbine care pot să fie parţial transformate în hidrogen.

“Ceea ce vrem noi să facem este să vindem energie în sistem. Alegem Transilvania pentru că e deficitară din punct de vedere energetic”, a precizat Teofil Mureşan, președintele grupului E-Infra. NPG și Electrogrup fac parte din grupul de companii active în infrastructura de energie și telecomunicații, alături de Netcity Telecom și Direct One, cu 500 de angajați și afaceri anuale de 100 de milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

VIDEO: Recolte de calitate, cu Summit Agro

Articolul următor
Universitățile Babeș Bolyai (UBB) Cluj și de Arhitectură și Urbanism (UAB) București întocmesc studiul pentru Planul de Amenajare a Teritoriului Județean (PATJ) Sălaj.

Strategia de amenajare a Sălajului, stabilită de universitari din Cluj și București

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share