Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Irina Schrotter propulsează tinerii designeri clujeni la marile festivaluri

UAD a încheiat un parteneriat cu designerul Irina Schrotter în scopul de a-și adapta creațiile pentru festivaluri.
Noul parteneriat a permis explorarea produselor de merchandise | Foto: Raluca Ciornea, Costruț

Studenții și absolvenții de profil ai Universității de Artă și Design (UAD) Cluj încep să își comercializeze creațiile la marile festivaluri din România.

UAD a încheiat un parteneriat cu designerul Irina Schrotter în scopul ca tinerii să își adapteze creațiile pentru festivaluri. Instituția a făcut bilanțul participărilor Departamentului modă-design vestimentar la Fashion Unplugged by Electric Castle – FUEC (Cluj) și Romanian Creative Week – RCW (Iași).

“RCW asigură o vizibilitate ce îi ajută pentru dezvoltarea pe plan profesional. Proiectul FUEC a fost o continuare firească a colaborărilor Electric Castle cu studenți sau absolvenți ai UAD, precum și a parteneriatului instituțional de practică dintre UAD cu brandul Irina Schrotter și RCW.

În anii precedenți, în cadrul proiectului de practică de la Iași ne-am concentrat pe aspecte tehnice ale construcției sau finisării produselor vestimentare concepute pentru colecții de grup sau pentru colecții de absolvire. Noul parteneriat a permis explorarea a ceea ce înseamnă produse de merchandise, cu o destinație clară și cu o promovare complexă la RFW și FUEC”, spun reprezentanții UAD.

Absolvenții UAD, manageri la Electric Castle

“Scopul proiectului a fost de a crea o linie “cool & edgy” pentru FUEC. Invitația de a face parte din acest proiect a venit din partea Dianei Flore (absolventă a Departamentului modă-design vestimentar) care coordonează divizia EC Merchandise. Head Department Marchandise Products la Electric Castle este Bianca Rus.

Irina Schotter a coordonat practica la RCW, împărtășind împreună cu echipele sale din valoroasa și consistenta experiență în zona de creație în cea de business. Prototipurile au fost realizate în atelierul său din Iași și au putut fi văzute/cumpărate în spațiul special amenajat pentru FUEC”, conform UAD.

Piese imprimate digital cu ilustrații

În standul FUEC au fost expuse și piese imprimate digital cu ilustrații făcute de Agnes Keszeg, special pentru festival. Mihai Maris s-a ocupat de coafură, iar Angela Kis, de machiaj.

Proiectele au fost coordonate de prodecanul UAD Anamaria Tomiuc și de conferențiarul Lucian Broscățean. Masteranzii implicați sunt Krista Baias, Corina Caravasili, Sara Griguță, Tunde Hegedus, Klaudia Nagy, Roxana Oarga, Sabrina Oltenacu, Diana Rus, Daiana Stăncioiu și Noemi Szalkai

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Distribuție Energie Electrică Romaânia (DEER) a demarat lucrarea de construire a liniilor în vederea creșterii calității în alimentarea cu energie electrică în zona Bratca – Valea Crișului.

Electrica Distribuție modernizează liniile de pe Valea Crișului

Articolul următor
La nivel național au fost 205 șantiere feroviare deschise în ianuarie unde se execută lucrări de întreținere și reparații, 133 șantiere de lucrări finalizate până în iulie, 72 de șantiere feroviare - lucrări în execuție.

Unde se lucrează pe șantierele CFR. “Harta” lucrărilor din Transilvania și Banat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share