Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Electrica Distribuție modernizează liniile de pe Valea Crișului

Distribuție Energie Electrică Romaânia (DEER) a demarat lucrarea de construire a liniilor în vederea creșterii calității în alimentarea cu energie electrică în zona Bratca – Valea Crișului.
Linia electrică subterană de 20 kv este înlocuită pe o lungime de 5,2 km | Foto: DEER

Compania energetică de stat din Cluj va crește capacitatea de alimentare a consumatorilor din această zonă a județului Bihor.

Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj a demarat lucrarea de construire a liniilor în vederea creșterii calității în alimentarea cu energie electrică în zona Bratca – Valea Crișului. Lucrarea vizează înlocuirea liniei electrice subterane (LES) de 20kv existentă pe 5,2 km, între liniile electrice aeriene (LEA) de 20 kV Bratca și Bălnaca.

De asemenea, DEER va monta un separator telecomandat de 24 kV. Acesta va fi integrat în sistemul de automatizare, teleconducere și telegestiune a rețelei de medie tensiune și implicit în sistemul SCADA-DMS existent la Sucursala DEER Oradea. Scopul lucrării este de a asigura creșterea capacității de alimentare a consumatorilor din Valea Crișului, asigurarea parametrilor tehnici din standardul de performanță și reducerea numărului de întreruperi.

Credit pentru infrastructură de la BEI

DEER a finalizat recent lucrarea de modernizare a LEA Beclean – Agrieșel, din stația 110/20kV Beclean, în zona Hălmăsău. Este vorba despre derivația și postul de transformare arian (PTA) Hălmăsău, din județul Bistrița-Năsăud. DEER a primit un credit de la Banca Europeană de Investiții pentru susţinerea programului său în infrastructura energetică de 300 de milioane de euro, incluzând 11 județe din Transilvania.

Parte a grupului Electrica, DEER este cel mai important operator național de rețele de distribuție a energiei electrice din țară, reprezentând 40,7% din teritoriul României. Filialele de distribuție de energie Nord și Sud ale Electrica din zona Transilvaniei s-au contopit într-o nouă entitate, alături de Muntenia Sud.

Afacerile DEER se ridicau la 2,3 miliarde lei în 2021, triple față de anul precedent, dar societatea a trecut pe o pierdere de 140 de milioane de lei, față de un profit net de 55 de milioane în 2020.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Centru turistic, construit pe locul unei foste gropi de gunoi la Lugașu de Jos

Articolul următor
UAD a încheiat un parteneriat cu designerul Irina Schrotter în scopul de a-și adapta creațiile pentru festivaluri.

Irina Schrotter propulsează tinerii designeri clujeni la marile festivaluri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share