Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

VIDEO: BASF – tehnologia XR pentru cultura grâului

Compania germană a prezentat la Ziua Grâului de la Seuca, noua tehnologie XR pentru combaterea bolilor la grâu, lansată anul acesta.

Emil Budică, Regional Sales Manager, BASF, a prezentat, pentru revista Transilvania Business, la Ziua Grâului, desfășurată sub egida Dafcochim Agro, la ferma Kodagro din Seuca, jud. Mureș, tehnologia BASF la cultura de grâu. „Aș începe cu tehnologia XR. Este tehnologia pe care am patentat-o anul acesta. XR înseamnă, practic, Xemium® și Revysol. Xemium® este noua denumire a substanței active fluxapiroxad, iar Revysol® este cel mai nou triazol descoperit după mai bine de 20 ani, având denumirea științifică de mefentrifluconazol”, a explicat acesta. Astfel, pentru tehnologia de protecție a grâului, reprezentantul BASF ne-a prezentant un fungicid care se aplică în T1, și anume Flexity® Trio, respectiv Revycare®, care este destinat aplicării în T2. „Este un produs cu trei substanțe active care oferă un control excelent al bolilor foliare, inclusiv al făinării și face parte din tehnologia care are în componență Xemium®, adică fluxapiroxad. Ulterior, în T2 avem Revycare, care face parte din tehnologia care are în componență Revysol®, adică mefentrifluconazol. Revycare® este un produs ready mix, care se aplică deci în T2”, a explicat Emil Budică.

Pentru cei mai puțin familiarizați cu produsele BASF, Emil Budică a precizat că Revysol® este o substanță activă nouă pe care BASF o are la comercializare încă de anul trecut, o substanță revoluționară, potrivit opiniei acestuia. „Nu vreau să vorbesc foarte laudativ despre noi, dar suntem printre puținele companii care au venit în întâmpinarea fermierilor cu o substanță activă nouă care se regăsește în acest produs, în Revycare®, acesta ar fi primul pachet tehnologic pentru T1 și T2 cu tehnologia XR. Al doilea pachet tehnologic, tot cu tehnologia XR, are în componență fungicidul Revystar® Flex, care are Revysol® în T1 și Priaxor în T2, care are în componență Xemium®, adică fluxapiroxad. Aceste două pachete tehnologice reprezintă tehnologia cu două tratamente pe sezon”, a arătat acesta.

În situația unor condiții meteo foarte dificile, BASF oferă fermierilor și un produs care poate fi aplicat în T3, mai exact Caramba® 60 SL. Acesta este un fungicid pe bază de metconazol, care conferă un control excelent pentru bolile spicului, pentru fuzarioză în special. „Pe lângă programul T1 plus T2 cu fungicide, avem la acest lot și produsul Medax® Top, care este unul dintre cele mai utilizate regulatoare de creștere în România. Îl propunem fermierilor în doza de 0,75-1 l și cel mai important ca la orice regulator de creștere trebuie aplicat într-o fază incipientă a culturii. Eu îl recomand până maxim la al doilea internod. Alături de Medax® Top, în tehnologie, care este regulator de creștere, avem și un erbicid – Biathlon® 4D. Acesta conferă un control excelent al tuturor buruienilor dicotile. Cu două substanțe active, erbicidul trebuie aplicat primăvara devreme pentru că lucrează și la temperaturi de 5 grade Celsius și conferă un control excelent asupra buruienilor din specia Veronica”, a continuat Emil Budică.

BASF dispune în portofoliu și de produse pentru tratarea semințelor de grâu, o ofertă de toamnă pentru fermieri. „Avem două fungicide, Premis®, cu o substanță activă, și o noutate – Kinto® Plus. Acesta din urmă este un produs tratament-sămânță cu trei substanțe active din trei clase chimice diferite. Pe lângă aceste două fungicide, avem și un produs revoluționar numit Systiva®, care, odată aplicat cu tratamentul sămânță clasic cu fungicid, conferă protecție împotriva bolilor care apar în timpul perioadei de vegetație. Aș îndrăzni să spun că este un produs care conferă protecție până primăvara devreme, deci ne scapă de grija unui prim tratament sau cel puțin de grija unui T0 și în special ne scapă de presiunea de Septoria, care este din ce în ce mai mare în timpul iernii”, a adăugat reprezentantul BASF.

Fiind unul dintre jucătorii principali ai industriei agricole, cu un larg portofoliu în materie de fungicide, erbicide, insecticide, regulatori de creștere și produse pentru tratarea semințelor, oferim permanent fermierilor sprijin pentru creșterea sustenabilă a randamentului și calității recoltelor. Tehnologiile BASF au ca obiectiv asigurarea unor recolte mai sănătoase, mai puternice și mai rezistente la factori de stres, precum căldura și seceta.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Transilvania Broker de Asigurare Bistrița, locul trei în clasamentul dividendelor propuse în acest an dintre companiile de pe piața reglementată a BVB, este cotată cu un randament net de 9,2%. Societatea de brokeraj a propus un dividend brut de 2 lei la o acțiune cotată la 20 de lei în 5 aprilie.

STK Emergent lansează a doua etapă de subscriere, la Bursa de la București

Articolul următor

Pehart a demolat un turn pentru a face loc investițiilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share