Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

STK Emergent lansează a doua etapă de subscriere, la Bursa de la București

Transilvania Broker de Asigurare Bistrița, locul trei în clasamentul dividendelor propuse în acest an dintre companiile de pe piața reglementată a BVB, este cotată cu un randament net de 9,2%. Societatea de brokeraj a propus un dividend brut de 2 lei la o acțiune cotată la 20 de lei în 5 aprilie.

Fondul de investiții clujean STK Emergent derulează a doua fază de emisiunii de unități după ce prima nu a fost subscrisă în totalitate.

Un raport al casei de brokeraj clujene BRK Financial consemnează faptul că STK Emergent a finalizat prima etapă a emisiunii de unități de fond. 24.624 unități de fond au fost subscrise. Etapa a doua se desfășoară în perioada 25-29 iulie. Compania clujeană își propunea să obțină 7,5 milioane de lei din întreaga sa emisiunea de unități de fond de la Bursa de Valori București.

STK Emergent emite în total 121.950 unități noi de fond, la 62 lei / titlu. Prima perioadă de exercitare a dreptului de preferință a fost 13-22 iulie. Unitățile de fond rămase nesubscrise sunt oferite la același preț, în intervalul 25-29 iulie, investitorilor care au achiziționat unități în perioada de subscriere.

Investiție în noul proiect imobiliar

Companiile STK Properties și Emergent Real Estate vizează un proiect mixt de 31 milioane de euro în cartierul clujean Bună Ziua, denumit Green Square. Partea rezidențială va putea fi recepționată din 2026 încolo, conform deciziei municipalității, după definitivarea a noi lucrări de infrastructură rutieră publică.

Green Square presupune un complex cu 236 de locuințe, mall pe 15.000 mp, 636 de locuri de parcare, restaurante, sală de sport, creșă, parc pe 5.000 mp. Proiectul a fost blocat timp de șase ani de către municipalitate, contextul fiind modernizarea arterei principale din cartier.

STK Properties, vehicul investițional axat pe dezvoltarea de proiecte imobiliare în Cluj, a intrat pe Piața AeRO a BVB. Compania a fost înființată de fondul de investiții STK Emergent. Listarea a avut loc după ce aceasta a atras de la investitorii din piața de capital 3,5 milioane de lei. Capitalizarea anticipată a companiei era de 21 de milioane de lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Mai multe soluții de valorificare și de regenerare durabilă a activelor căilor ferate pe raza municipiului Cluj-Napoca sunt propuse de Banca Mondială (BM).

Banca Mondială ne spune cum pot fi regenerate activele feroviare ale Clujului

Articolul următor

VIDEO: BASF – tehnologia XR pentru cultura grâului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Lacul Ursu – comoara județului Mureș

Consiliul Judeţean Mureş a aprobat recent finanțarea unui proiect denumit Lacul Ursu – comoara județului Mureș. Evenimentul va…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share