Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Lacul Ursu – comoara județului Mureș

Consiliul Judeţean Mureş a aprobat recent finanțarea unui proiect denumit Lacul Ursu – comoara județului Mureș. Evenimentul va fi organizat în Stațiunea Sovata în perioada 20 mai – 7 iunie de către Fundația ”Pro Urbis”.

Pe lista activităților bugetate de Consiliul Judeţean (CJ) Mureş într-o ședință extraordinară se află și proiectul  Lacul Ursu – comoara județului Mureș. Acesta va beneficia din partea CJ Mureș de o finanțare de 50.000 de lei.

Potrivit descrierii evenimentului, obiectivul propus al colaborării este realizarea unei conștientizări și popularizări a valorilor naturale unicat ale județului Mureș, a comorii naturale cu o valoare economică excepțională reprezentată de Lacul Ursu, deținătorul recordului Guinness de Cel mai mare lac helioterm din lume, împreună cu Zona protejată Arboretele de pe sărături, ca anturaj natural al lacurilor sărate din Sovata Băi, de asemenea unicat la nivel mondial.

„Proiectul are ca scop dezvoltarea turismului, a ramurii economice de importanță locală și județeană majoră, prin organizarea unui program de tip festival gastro-cultural și de divertisment, ca fiind cel mai prielnic mijloc de implicare și trezire a interesului unui număr însemnat de persoane, promovarea valorilor turistice, economice, artizanale și culinare ale regiunii”, au informat reprezentanții Fundației Pro Urbis.

Lacul Ursu, vector economic  

„Deși stațiunea Sovata este vizitată anual de mii de turiști, însemnătatea reală și concretă a Lacului ce stă la baza acestei atracții este prea puțin cunoscută și apreciată de cei care o vizitează. Prin organizarea unui șir de evenimente destinate în special serbării Lacului, constând în prezentarea unui program științific și de conștientizare a valorii reale, precum și organizarea acestor programe în stațiune, în apropierea Lacului Ursu, se va da un impuls cunoașterii și aprecierii, implicit ocrotirii și valorificării sustenabile a acestuia. Conștientizarea importanței valorilor naturale în general și a Lacului Ursu în special va contribui la dezvoltarea turismului balnear ca activitate. Scopul este și păstrarea sănătății fizice și mentale a participanților, prin activități desfășurate în aer liber, cu caracter preventiv. Toate acestea vor contribui, implicit, la dezvoltarea economiei locale și regionale, element benefic întregii regiuni de pe valea râului Târnava Mică, a Nirajului și în general al Județului Mureș”, se mai menționează în descrierea evenimentului.

Situată la circa 54 de kilometri de municipiul Târgu Mureş, Sovata şi-a câştigat reputaţia de centru balnear cu renume european, datorită în principal Lacului Ursu, cel mai mare lac helioterm din lume, unic în Europa.

Proiectele ambițioase dezvoltate de administrația locală, în mare parte realizate cu sprijinul fondurilor europene de preaderare și post-aderare, au făcut din orașul mureșean un reper pe harta dezvoltării turismului.

Sovata este o stațiune turistică unică în lume, prin lacul sărat, helioterm, înconjurat de o vegetație abundentă. Datorită acestor aspecte, dar și frumuseții zonei, investițiilor majore, Sovata este un brand al județului Mureș, dar și un brand național. Cu posibilitățile curative ale apei și nămolului sapropelic, putem să ne considerăm un exponent de marcă al turismului românesc. În special în ultimii 20 ani, cu banii atrași din fonduri structurale, la care se adaugă aportul local, am reușit să transformăm orașul-stațiune într-o atracție turistică de calibru. Este un mare câștig atât pentru oraș, cât și pentru turismul zonal și național.Fülöp László Zsolt, primarul Orașului Sovata

Articol publicat în ediția tipărită cu nr. 127 a revistei Transilvania Business (22 martie-16 aprilie 2024)

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
În acest trimestru s-au aliniat planetele.

TeraPlast și-a redus pierderea la 2,5 milioane lei

Articolul următor

Cele mai mari bănci din România și-au consolidat profiturile în 2023

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv care stagnează de două decenii.
Citeste mai mult

20 de ani pentru o groapă

Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) Cluj vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share