Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se profilează o conexiune Autostrada Transilvania – Centura Sud Cluj-Napoca

Localnicii din Ciurila și Sălicea propun un nou drum care să facă legătura între Autostrada Transilvania și Centura Sud Cluj-Napoca
Noul drum de legătură se întinde pe 14 km și va costa 18 milioane de euro | Foto: Google Earth

Localnicii din Ciurila și Sălicea propun un nou drum care să facă legătura între Autostrada Transilvania (A3) și Centura Sud Cluj-Napoca, ocolind cele două sate.

Solicitarea a venit din partea primarului din Ciurila, Cristinel Popa, și a locuitorilor comunei, fiind înaintată de Consiliul Județean (CJ) către Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV).

Propunerea este de construire și finanțare a unui nou drum județean care să facă legătura între A3 și Centura Sud, cu ocolirea comunei Ciurila și a satului Sălicea. Conducerea CJ susține că, prin asigurarea accesului la noul drum, Primăria Florești va putea asigura legătura dintre satul Tăuți și Centura Sud.

Drumul costă 18 milioane de euro

„Am transmis această propunere către ADRNV. Așteptăm, în cel mai scurt timp, o decizie de finanțare din partea organismului decizional care coordonează procesul de dezvoltare regională în întreaga regiune.

Acest drum va rezolva atât ambuteiajele care apar frecvent în zona Ciurila – Săvădisla, cât mai ales va determina o decongestionare a traficului de pe Drumul Național 1C Gilău, cel mai aglomerat sector de drum din țară”, afirmă Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Acest nou drum județean urmează să aibă 14,5 km și să rezolve o parte din problemele de trafic din zona de vest a județului Cluj. Valoarea preconizată a investiției este de 18,7 milioane de euro.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fabrica La Lorraine se extinde cu 70 milioane euro

Articolul următor

Guvernul a aprobat finanțarea proiectului „Inelului rutier metropolitan Oradea”

Citește și:
Citeste mai mult

Cum arată noua fabrică Aboliv de la Cluj

Investitorii din comuna Mihai Viteazu au prezentat unitatea de producție a mezelurilor recent pusă în funcțiune. “Hala noastră…
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share