Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Succes clujean la București. Manuscrito a luat marele trofeu Innovation Labs

Manuscrito este o aplicație care ajută copiii cu vârste cuprinse între 4 și 8 ani să învețe abilitățile fundamentale
Aplicația realizată la Cluj a primit marele premiu în finala din capitală | Foto: Innovation Labs

Startup-ul clujean Manuscrito a reușit să obțină marele premiu al competiției Innovation Labs, de la București, dintre cele 69 de echipe înscrise din România.

Manuscrito este o aplicație realizată de o echipă de la Cluj care ajută copiii cu vârste cuprinse între 4 și 8 ani să învețe abilitățile fundamentale: scrisul, cititul, operațiunile de matematică simplă. Aplicația oferă o soluție interactivă și multidisciplinară bazată pe algoritmi de inteligență artificială pentru a înțelege nevoile de învățare ale copiilor, inclusiv nevoile speciale ale copiilor cu dizabilități.

Manuscrito este disponibilă pe tablete, combinând dorința copiilor de a petrece timp în lumea digitală cu nevoia de a învăța. Prin Manuscrito, copiii primesc feedback în timp real pentru munca lor, iar părinții și profesorii au acces la statistici detaliate pentru urmărirea progresului.

Innovation Labs este un program organizat în București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara, coordonat de Asociația Tech Lounge și implementat alături de Asociația Transilvania IT, Asociația Calemis, EduHub și Cowork Timișoara. Echipele participante în cele cinci centre naționale din programul de mentorat de cinci luni au beneficiat de sprijinul partenerilor principali.

Programul de preaccelerare și mentorat pentru tineri antreprenori și-a desemnat câștigătorii în cadrul finalei Demo Day, din aula magna a Universității Politehnica din București. 15 echipe au demonstrat în fața potențialilor investitori și partenerilor schimbarea prin tehnologie pe care o realizează. Produsele lor vizează impactul în diverse sectoare de business, la nivel național și global.

Startup-ul clujean Manuscrito a reușit să obțină marele premiu al competiției Innovation Labs 

Mentorii le rămân alături și după program

Programul se bucură de sprijinul constant oferit de 18 universități: în Cluj-Napoca – Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică, Universitatea de Medicină şi Farmacie, Universitatea de Științe Agricole; în Sibiu – Universitatea Lucian Blaga; în Timișoara – Universitatea Politehnica, Universitatea de Vest, Universitatea de Științe Agricole a Banatului; Universitatea din Oradea.

În martie, 370 de tineri s-au înscris la cele cinci competiții, desfășurate la nivel național și au propus 156 de idei pentru produse și servicii digitale. După cinci luni de mentorat săptămânal, în care și-au rafinat prototipurile alături de mentorii și partenerii programului, s-au calificat 15 echipe.

Echipele finaliste au fost alese în urma semifinalelor naționale, în iulie, care au grupat 69 de startup-uri. Finaliștii și-au susținut produsele prin prezentări de două minute pe scenă, în fața unui public numeros, răspunzând întrebărilor juriului. Toate echipele vor beneficia de sprijinul acceleratorului și susținătorilor programului după încheierea perioadei de mentorat.

David Saranga, ambasadorul Israelului în România și Rebecca Green, ofițer economic în cadrul Ambasadei SUA în țara noastră, au transmis mesaje de încurajare și au evidențiat sprijinul oferit programului, echipelor și întregului ecosistem antreprenorial din România.

Au propulsat startup-uri de 200 de milioane de euro

În cadrul Innovation Labs Startups’ Fair, 23 dintre echipele care au ajuns în semifinale și au dezvoltat un produs minim viabil (MVP) – alături de 7 echipe de alumni au prezentat demonstrații ale produselor lor tehnice. Membrii juriului finalei Demo Day au avut astfel o bună ocazie să realizeze prima evaluare a celor 15 produse din ultima fază.

Innovation Labs este un preaccelerator cu tradiție universitară și amprentă națională, dedicat startup-urilor de tehnologie, sprijinind generațiile tinere de noi antreprenori români prin crearea unei traiectorii experiențiale și a unei comunități de mentorat și sprijin în mediul de business.

Innovation Labs și-a asumat provocarea de a consolida procesul de formare a noilor generații de antreprenori din România și a susținut până acum 520 de startup-uri de tehnologie. Ele au fost recrutate din 3.700 de participanți individuali și 1.300 de echipe înscrise. 188 au ajuns pe scena Demo Day. Cele 61 de echipe de succes în piață sunt evaluate la 200 de milioane de euro.

Programul este organizat în Cluj-Napoca, Sibiu, Timișoara, Iași, București, fiind coordonat de Asociația Tech Lounge și implementat cu Asociația Transilvania IT, Asociația Calemis, EduHub și Cowork Timișoara.

Cine a luat celelalte premii

  • „Scale-up of the Year” – Vaunt. Ajută echipele de vânzare în managementul procesului de vânzare al unui proiect rezidențial din momentul obținerii autorizației de construire până la predare. are proiecte din Europa și UAE, iar în acest an urmează să se extindă și în SUA. În primele 6 luni ale anului produsul a înregistrat o dublare a veniturilor și a clienților, comparativ cu 2021.
  • „Start-up of the Year” – CodeTruck. Platformă care autogenerează cod de backend pentru API-uri în NodeJS, eficientizând munca programatorilor. Arhitecții și dezvoltatorii de soluții își pot defini parametrii proiectelor de backend, lăsând generatorul de cod să se ocupe de restul.
  • „Spin-off of the Year” – dMonitor. Produs de tip regulatory technology care se adresează băncilor, firmelor de asigurări, firmelor de schimb valutar prin intermediul unei platforme ce permite identificarea persoanelor expuse public. Oferă un mijloc rapid de reducere a riscului de pierderi financiare pentru organizații prin raportare la informații colectate din surse oficiale.
  • „Pitch of the Year” – Juridiq. Aplicație care ajută practicienii dreptului în managementul activității acestora. Utilizatorii alocă timp doar atunci când este nevoie de inteligența umană, nu în operațiuni ca urmărirea manuală a dosarelor sau adăugarea manuală în calendar a termenelor de judecată.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

VIDEO: Saaten Union, cu portofoliu complex în loturile demonstrative de la Seuca

Articolul următor

Centrul Cultural Multifuncțional Oradea în faza finalizării studiului de fezabilitate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share