Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

VIDEO: Saaten Union, cu portofoliu complex în loturile demonstrative de la Seuca

Una dintre cele mai vechi companii furnizoare de inputuri din România, fiind prezentă pe piață din 1992, Saaten Union a prezentat soiuri noi la Ziua Grâului organizată de Dafcochim Agro la Seuca, jud. Mureș. Compania de origine germană și-a adaptat portofoliul și pentru Transilvania, creând soiuri de grâu care rezistă atacurilor porcilor mistreți.

Bineînțeles că, de fiecare dată, venim cu soiuri noi, cu varietăți noi, iar astăzi în spatele meu este cultivat soiul de grâu Centurion. El a fost destinat, ca și celelalte soiuri, în special zonelor agricole din Transilvania, Banat și Crișana, acolo unde atacul de porci mistreți este mai intens și mai frecvent. Un soi aristat, frumos, cu o toleranță foarte bună la bolile foliare, în special la făinare, la rugini, la fusarium. Un soi care are o normă de aproximativ 170-180 de kilograme la hectar, ceea ce aduce o producție de 9-10 tone de grâu la recoltare, 760, chiar 800 de specii pe metru pătrat”, a prezentat Marius Crețu, reprezentant Departamentul comercial, Saaten Union.

Un alt soi prezentat de către Marius Crețu este Papillon, un soi nou, aristat, extrem de bine adaptat zonelor din centrul României și Banatului. „Este un soi frumos, uniform, cu o talie medie de 70-80 de centimetri, cu o foarte bună toleranță la cădere și la frângere. Bineînțeles că, el fiind din zona de nord a Germaniei, rezistența la îngheț și la iernare este foarte bună. Și Papillon este destinat cultivării în zonele unde atacurile mistreților sunt mai dese”, a adăugat reprezentantul Saaten Union.

Un soi destul de nou în portofoliul Saaten Union și care are un potențial de producție deosebit, de 11 tone, este Aspekt, un soi semitardiv, din aceeași clasă cu soiul mult mai celebru Joker, din punct de vedere al tardivității și aspectului. „Insist ca acest soi să fie încercat de către fermierii români și maghiari, bineînțeles din zona transilvană, pentru toleranța și pentru rezistența foarte bună pe care o manifestă la arșiță, la cădere și potențialul de producție excepțional. Dumnealor au un avantaj aici, în Transilvania, nivelul de precipitații este mult mai mare decât în alte zone ale țării și pentru soiurile acestea semitardive este excepțional. Apa este elementul cheie care va ajuta și care va genera o producție pe care puține companii o pot atinge la nivelul soiurilor de grâu marca Saaten Union”, a subliniat Marius Crețu.

Nu în ultimul rând, reprezentantul Saaten Union a prezentat soiul „Tika Taka”, un soi semitimpuriu, promovat inițial în zona de sud a țării, în zona Munteniei, zona de sud a Moldovei, cu foarte bune rezultate, chiar numărul 1 în zona Brăila, Galați, Tulcea. „Sunt convins că acest soi va avea un rezultat pozitiv și în zona transilvană. De aceea este prezent în acest câmp demonstrativ al societății Dafcochim și fermierii cred că pot vedea un soi de calitate atât din punct de vedere al capetelor fenotipice, cât și din punct de vedere al producției ce va fi recoltată la finele acestei campanii agricole”, a explicat acesta.

Pe lângă soiurile de grâu cultivate în platforma de la Seuca, Saaten Union a venit și cu un soi de triticale, cu Tulus, cel mai comercializat soi de triticale al companiei. Tulus este un soi cu o talie mai înaltă, de 120-140 de centimetri. Saaten Union mai deține în portofoliu soiurile de triticale Tadeus și Bilboquet, cel de-al doilea apărut anul acesta. „Tulus este specia de cereale păioase care exploatează cu succes solurile sărăturate, solurile argiloase, solurile sărace, solurile care nu pot fi cultivate cu celelalte cereale păioase, în special grâu, orz, orzoaică. Acest soi de triticale reușește cu succes să exploateze aceste soluri amărâte, între ghilimele. De asemenea, avem în portofoliu, nu și în această platformă, și un soi de secară – Inspector – care exploatează foarte bine solurile sărace”, a adăugat Marius Crețu.

Soiurile de orz pe care fermierii le-au găsit în platforma de la Seuca sub brandul Saaten Union sunt Su Ellen, cel mai căutat și cel mai apreciat soi de orz la nivel național, și Jakubus, un soi mai tardiv.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Inspectorul general al Inspecției Muncii de la București s-a implicat personal în raziile din județele Cluj, Bihor și Maramureș, însoțind echipe de inspectori de muncă locali.

Șeful mare de la Inspecția Muncii, în control la benzinăriile din Ardeal

Articolul următor
Manuscrito este o aplicație care ajută copiii cu vârste cuprinse între 4 și 8 ani să învețe abilitățile fundamentale

Succes clujean la București. Manuscrito a luat marele trofeu Innovation Labs

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share