Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

VIDEO: FMC, soluții inteligente pentru cultura grâului

Inovația în agricultură nu poate fi concepută fără implicarea FMC Agro Operational România, companie importantă pe piața din România, cu precădere în zona Transilvaniei, grație Companiei Dafcochim, cea care a organizat, la mijlocul lunii iunie, la Seuca, județul Mureș, o nouă ediție a tradiționalului eveniment „Ziua Grâului”.

„Sunt extrem de încântat să fim astăzi aici, la Seuca, la „Ziua Grâului”, un eveniment extrem de important pentru fermierii din Ardeal, eveniment organizat de către compania Dafcochim. Compania noastră are o relație privilegiată și de lungă durată cu Dafcochim. Avem un parteneriat bazat pe încredere dar și o relație umană specială cu managementul companiei și cu echipa de vânzări. Vreau să mulțumesc managementului, domnilor Liviu Cojoc, Radu Fodor și Marinel Ștefan, oamenii care sunt sufletul acestei companii și care împreună cu o echipă profesionistă au făcut posibilă astăzi această întâlnire. Vreau, de asemenea, să mulțumesc echipei Dafcochim pentru faptul că duc către fermieri tehnologiile și produsele pe care companiile de protecție a plantelor, producătorii de sămânță și producătorii de fertilizanți, le pun la dispoziție în vederea obținerii de producții agricole performante și de calitate superioară”, ne-a declarat Vasile Iosif, Director General FMC Agro Operațional România și Republica Moldova.

FMC la Seuca de Ziua Grâului

„În primul rând, vreau să mulțumesc tuturor fermierilor pentru încrederea în tehnologiile și produsele FMC și doresc să le transmit că suntem onorați de parteneriatul pe care îl avem cu fiecare dintre aceștia. FMC este o companie de cercetare și inovare specializată în domeniul produselor pentru protecția și nutriția plantelor. La ora actuală pe lângă produsele sintetice, pesticide, compania FMC este pregătită să aducă în piața europeană și locală produse biologice, produse care pot fi aplicate respectând cerințele combaterii integrate. Compania noastră comercializează cinci produse biologice la nivel global și în foarte scurt timp acestea vor ajunge și în Europa. Suntem prezenți la Ziua Grâului, la Seuca, pentru că FMC România are un portofoliu complet de produse și de tehnologii fitosanitare și de nutriție foliară, pentru cultura de cereale păioase. Avem probabil cel mai evoluat erbicid din piață, destinat combaterii buruienilor din cultura de grâu și orz, și aici mă refer la produsul Omnera®, formulare OD adaptată inclusiv pentru anii cu stres hidric – cei care au utilizat erbicidul Omnera® înțeleg despre ce vorbesc. De asemenea, în portofoliul nostru există și un erbicid extrem de performant, cu un raport preț-calitate foarte bun, și aici mă refer la Foxtrot®. Din păcate buruienile graminee care până mai ieri erau secundare, neimportante în culturile de cereale păioase, astăzi au devenit o problemă.

Pentru o combatere eficientă a buruienilor graminee tratamentele aplicate încă din toamnă sunt extrem de eficiente și de recomandate. În acest sens, FMC România pune la dispoziția fermierilor, care au probleme cu buruienile graminee, erbicidul complex Battle® Delta ce conține două substanțe active (flufenacet și diflufenician), cu o formulare modernă. Battle®Delta este unul dintre cele mai utilizate erbicide de către fermierii europeni pentru aplicare în toamnă. Această nouă tehnologie constituie o prioritate pentru FMC România, pentru că aplicarea erbicidării din toamnă asigură o combatere superioară a buruienilor problemă și în unele situații se poate renunța la aplicarea altor erbicide în primăvară, perioadă când fermierul are alte priorități de sezon: semănat etc.”, a precizat Vasile Iosif. Oferta FMC cuprinde și un portofoliu complet de fungicide, la care se adaugă cel de fertilizanți foliari, bine reprezentați pe platforma de la Seuca. „Venim în întâmpinarea fermierilor cu un portofoliu complet de fungicide și mă refer aici la Azaka®, Riza®, dar și la produsul Zantara®, un produs complex cu două substanțe active (bixafen și tebuconazol). Și din punct de vedere al protejării plantelor împotriva bolilor suntem foarte bine pregătiți și oferim soluții eficiente pentru culturi sănătoase. În portofoliul nostru se regăsește și Vantex®, un produs cu formulare modernă (microcapsule) care este foarte eficient în combaterea insectelor problemă din cultura de cereale păioase. Nu aș vrea să uit portofoliul extrem de complex de fertilizanți foliari pe care compania noastră îl pune în piață. Mă refer aici la SeaMaxx®, care este un amestec de alge marine, aminoacizi plus micro și macroelemente precum și fertilizantul Foliar® Extra, un produs care dacă este aplicat la momentul oportun furnizează producții mai mari și calitate superioară – în Insula Mare a Brăilei, la Agricost, folosirea acestui produs generează creșteri de producție la grâu dar îmbunătățește și conținutul de gluten și proteină”, a spus Vasile Iosif.

În incheiere, am vorbit de inovație, aspect întărit în cazul FMC de ARC™ farm intelligence. „Agricultura a devenit deja o știință. Întreaga echipă FMC se află într-un permanent contact cu realitatea fitosanitară a culturilor din câmp, cu fermierii și cu distribuitorii noștri, oferind produse fitosanitare de excepție dar și consultanță de specialitate. Nu aș vrea ca să închei fără să amintesc fermierilor români că suntem prima companie care a adus în piață un program de inteligență artificială, de monitorizare și de avertizare pentru cultura porumbului și anume programul Arc™ farm intelligence, program care monitorizează în timp real dăunătorii Helicoverpa armigera și Ostrinia nubilalis. Îi invit pe toți cei care vor să facă performanță și la cultura porumbului să-și instaleze pe telefon aplicația ARC™ farm intelligence pentru a aplica tratamentele cu insecticide exact la momentul oportun, pentru o combatere eficientă a dăunătorilor. FMC are astăzi în portofoliu cele mai performante insecticide la nivel global pentru tratamentul lepidopterelor și nu numai, și mă refer aici la produsele Coragen® și Avaunt®. Pentru mai multe informații vă rog să intrați pe site-ul nostru (www.fmcagro.ro)”, a subliniat Vasile Iosif.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Guvernul a aprobat finanțarea proiectului „Inelului rutier metropolitan Oradea”

Articolul următor
Grupul Lasselsberger Ceramics România (LCR), deținător al brandurilor Sanex și Cesarom, a programat investiții în două orașe importante ale României.

Lasselsberger investește în fabrica Sanex din Cluj și în showroom-ul din București

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share