Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aparat ultramodern primit de Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad

Încă un aparat medical ultramodern a fost livrat miercuri, 27 iulie 2022, către Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Valoarea aparatului este de 1,39 milioane lei, din fonduri europene.

Caracteristici

El va putea efectua radiografii pulmonare, radiografii craniu standard și incidente speciale, radiografii coloană vertebrală, radioscopii gastro-duodenale.

Aparatul radiodiagnostic cu post de grafie și scopie este un sistem complet digital și se folosește pentru obţinerea de imagini radiologice digitale de înaltă calitate, care ajută, astfel, la stabilirea unui diagnostic corect și sigur.

Aparatul a fost achiziționat în cadrul proiectului “Creșterea accesibilității serviciilor medicale prin dotarea cu echipamente performante a Ambulatoriului Integrat de specialitate din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad”.

Alte dotări

Prin acest proiect, spitalul a fost dotat cu echipamente de ultimă generație: ecograf multidisciplinar, turn de videoendoscopie și mașină de spălat endoscoape pentru ambulatoriul secției gastroenterologie; osteodensitometru, aparat de radiodiagnostic și Computer Tomograf pentru dotarea Laboratorului de Imagistică Medicală, respectiv un angiograf pentru dotarea Laboratorului de Cardiologie Intervențională, în valoare totală de 9,1 milioane lei, din care 98% au fost decontați din fonduri europene nerambursabile, diferența de 2% fiind asigurată de Consiliul Județean Arad.

Echipamentele radiologice vor fi puse în funcțiune după eliberarea autorizațiilor emise de organismele abilitate în domeniul nuclear. Până în prezent au fost puse în funcțiune echipamentele primite de medicii gastroenterologi și a fost autorizată de către CNCAN funcționarea osteodensitometrului cu ajutorul căruia se evaluează densitatea osoasă în vederea diagnosticării cât mai precoce a osteoporozei și începerii tratamentului de consolidare a masei osoase”, a anunțat Iustin Cionca, președintele CJ Arad.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Magic Milk. De la vase de croazieră, la lapte de măgăriță

Articolul următor

Proiectul de modernizare şi pietonalizare a străzii Dunărea, în dezbatere publică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share