Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Casă eco din Sălicea, scoasă la vânzare cu o jumătate de milion de euro

Izolația locuinței din comuna Ciurila este realizată cu perețil din fibre vegetale compactate | Foto: Trans Form

Un proiect pilot al biroului de proiectare Trans Form Cluj, o locuință realizată cu tehnici ecologice, a ajuns la faza de comercializare.

Prețul de vânzare a casei din satul clujean din comuna Ciurila, precizat de Trans Form, se ridică la 435.000 de euro, plus taxa pe valoarea adăugată. “A venit momentul să ne despărțim de un proiect de suflet. Începând cu 2015, am proiectat și realizat, la Sălicea, o casă pilot, folosind tehnici ecologice și tradiționale.

Am dorit să utilizăm materiale ecologice, fără compuși organici volatili și să obținem o rezistență și inerție termică sporite. Casa a fost finalizată în 2021. Am urmărit-o cum se comportă pe parcursul unui an, am monitorizat consumurile și suntem mândri de rezultat”, au relatat reprezentanții Trans Form.

Izolare cu fibre vegetale compactate, încălzire cu pompă de căldură

“Acum e momentul ca proiectul nostru să-și găsească un utilizator care să se bucure de ea, pentru că menirea caselor e să fie locuite. Construcția îmbină tehnici tradiționale și moderne de construire, izolarea termică deosebită, datorită pereților din fibre vegetale compactate, cu grosime de 60 cm.

Modul de construire a urmărit să elimine, aproape în totalitate, materialele ce conțin compuși organici volatili, nocivi sănătății. Tencuielile interioare și exterioare sunt pe bază de var și nisip.

Pardoselile sunt realizate din parchet triplu stratificat, tâmplăriile sunt realizate din lemn stratificat. Casa are încălzire în pardoseală cu pompă de căldură și șemineu, este racordată la rețeaua publică de apă, electricitate și fibră optică”, potrivit Trans Form.

Construcția cu living și două dormitoare are o suprafață utilă de 140 mp, un teren de 1.000 mp, fiind situată pe str. Independența, în zona Centrului Spa Casa Dinainte și a Centrului de Echitație Napoca Sport Horse. Aceasta a fost înscrisă în cartea funciară. Trans Form, birou deținut de arhitectul Vlad Negru, a realizat anul trecut afaceri de 3,1 milioane de lei, cu 11 angajați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Nufarm a prezentat, la Seuca, tehnologie aplicată la grâu

Articolul următor

Universitatea Oradea, partener EU GREEN

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share