Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timișoara vrea să instaleze 21 de noi stații de alimentare a autovehiculelor electrice, în urma unei investiții de 4,7 milioane de lei

Rețeaua de stații de încărcare electrică a vehiculelor ar urma să crească la Timișoara cu 21 de asemenea puncte de alimentare. Municipalitatea dorește alocarea a 4,7 milioane de lei pentru realizarea unui nou lot de stații, care să se adauge celor 16 deja realizate cu fonduri publice.

”În prezent, infrastructura pentru încărcarea automobilelor electrice este deficitară la nivelul Municipiului Timișoara, deoarece există doar 16 staţii de încărcare realizate prin investiţii publice, iar pentru stimularea tranziției către vehiculele nepoluante electrice și hibrid este necesară și asigurarea facilităților de încărcare a acestora prin stații amplasate pe domeniul public al Municipiului Timișoara. Numărul acestor vehicule nepoluante va înregistra un trend ascendent în următorii ani, ca urmare a programelor naționale, prin acordarea unei subvenții prin programul guvernamental Rabla Plus”, se spune în documentația aferentă proiectului.

Situația poate fi rezolvată dacă vor fi realizate aceste noi stații de alimentare.

”Prin prezentul proiect, se urmărește asigurarea pe teritoriul Municipiului Timișoara de servicii pentru încărcarea mașinilor electrice, prin înființarea a 21 stații de încărcare vehicule electrice cu câte doua puncte de încărcare fiecare. Având în vedere trendul crescător al mașinilor electrice înmatriculate la nivel local se impune implementarea unor proiecte care să descurajeze utilizarea mașinilor personale poluante și folosirea mijloacelor alternative de transport în detrimentul autovehiculelor cu impact negativ ridicat asupra mediului înconjurător”, se mai spune în proiect.

Valoarea totală a investițiilor, exprimată în lei cu TVA, este de 4.707.571,75 lei, din care construcții montaj (C+ M ) este de 952.832,12 lei cu TVA,

Vă reamintim că Primăria Timișoara a instalat pe străzile orașului un număr de 16 asemenea stații, finanțarea fiind asigurată de la Administrația Fondului de Mediu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, a verificat stadiul proiectelor pe bani UE din județul Sălaj, efectuând o vizită în orașul Șimleu Silvaniei.

Șimleul va avea trei coridoare de mobilitate și parc de specializare inteligentă

Articolul următor
Compania de telecomunicații Vodafone România s-a alăturat demersului noului hub clujean MushuROI, în calitate de partener și susținător al proiectelor ale acestuia.

Vodafone va susține proiectele hub-ului Mushuroi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share