Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Startup-ul DotLumen, calificat în semifinalele competiției Made in Romania

Antreprenorul Cornel Amariei, anunțând participarea la competiția inițiată de BVB | Foto: DotLumen

Fondatorul startup-ului clujean DotLumen, Cornel Amariei, a anunțat intrarea acestuia în semifinalele proiectului inițiat de Bursa de Valori București (BVB).

Amariei deține 48% din compania DotLumen. “Eu sunt Made in Romania. Am plecat de multe ori, dar mereu m-am întors. Iar acum, DotLumen – Empowering the Blind, compania care va schimba viața a milioane de nevăzători, este Made in Romania. La DotLumen suntem ingineri, profesori, designeri și oameni de știință uniți de misiunea noastră.

Împreună împingem tehnologia și antreprenoriatul spre noi limite, nu doar pentru a crea prima tehnologie asistivă Made in Romania, ci pentru o lume mai bună. Suntem mândri că am fost nominalizați de BVB în programul Made in Romania”, a spus antreprenorul.

DotLumen, controlat de tânărul inginer, a creat ochelarii inteligenți pentru nevăzători. La rândul său, Amariei a devenit “business angel” pentru alți investitori la început de drum.

Inițial, Amariei a lucrat ca manager de cercetare la Continental Automotive, renunțând pentru proiectul său de suflet. DotLumen a obținut “Nobelul” în design industrial, Red Dot Luminary Award, câștigat în premieră de România.

Startup-ul clujean construiește prima soluție ce reproduce principalele capabilități ale unui câine ghid. DotLumen colaborează la proiect cu Desiro Vision, studio specializat în cercetare, proiectare și dezvoltare de produse.

Dezvoltarea platformei Made in Romania poziționează BVB ca fiind principalul canal de finanțare pentru antreprenorii români. Platforma este dedicată investitorilor, consultanților și companiilor cu perspective de creștere, care doresc să atragă finanțare de la investitori sau care se află în procesul de pregătire a unui plasament privat pe Piața AeRO sau pe Piața Principală.

Conținutul media pus la dispoziție de consultanți prin intermediul platformei sprijină companiile în implementarea de bune practici și pregătirea afacerii pentru următorul nivel de dezvoltare. În semifinalele din acest an s-au calificat 48 de companii, multe dintre ele din zona Transilvaniei.

Istoria rezultatelor Made in Romania

  • 600 companii nominalizate
  • 150 companii semifinaliste
  • 45 companii finaliste
  • 9 listări de acțiuni
  • 4 companii listate la bursă
  • 108 milioane euro finanțare obligațiuni – Piața Reglementată
  • 140 milioane lei finanțare obligațiuni – Piața AeRO

Sursa: BVB

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Controale la șantiere și depozitări ilegale în Florești

Articolul următor

SPEEDWELL a semnat contractul cu STRABAG și începe lucrările de construcție la PALTIM, proiectul mixed-use din Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share