Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiectul Cetății Bathory, cu muzeu în turn

Ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, a anunțat, în orașul sălăjean Șimleu Silvaniei, mai multe proiecte locale care pot primi finanțare UE.

Printre proiectele propuse de primarul Cristian Lazăr se numără modernizarea Cetății Bathory, din centrul orașului, conform Sălajul Liber. Proiectul este realizat de multă vreme. La vizita ministrului au fost afișate fotografii din planul de execuție a lucrărilor.

Investiția de la Cetatea Bathory s-ar ridica la 7 milioane de euro, bani în care va intra reabilitarea totală a cetății, amenajarea curții interioare, dar și un muzeu în turnurile existente în cetate.

Proiectul de reabilitare a Cetății Bathory a fost, în primăvară, supus atenției Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV), în vederea finanțării pe banii UE. Edilul s-a întâlnit cu echipele de proiectanți și experții de la ADRNV. Anul trecut, administrația locală a scos la lumină proiectul reabilitării pe fonduri UE a Cetății Bathory, inițiat acum un deceniu și rămas neconcretizat.

Proiectul de revigorare a fostei reședințe a familiei princiare Bathory este vehiculat de administrația șimleuană de 10 ani, fiind estimat la 7 milioane de euro pentru consolidare și reabilitare. 3 milioane sunt intervenții urgente (protejarea și conservarea ruinelor și a bastionului, scurgerea apelor pluviale, drenuri și tuburi de canalizare, consolidarea zidurilor).

Proiectul a fost respins inițial la finanțare. Monumentul istoric din sec. XVI constituite principalul obiectiv turistic ale Șimleului. Valorificarea potențialului turistic al orașului și dezvoltarea turismului cultural sunt strâns legate de reabilitarea și punerea în valoare a cetății. Numărul persoanelor care ar vizita orașul ar fi mai mare, odată cu creșterea serviciilor turistice și a veniturilor localității.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Tronsonul Autostrăzii Transilvania (A3) Suplacu de Barcău – Chiribiș, de pe teritoriul județului Bihor, are 26 km.

Contractul pentru autostrada Suplacu – Chiribiș, în prag de reziliere

Articolul următor

Romgaz, proprietar cu acte în regulă peste partea ExxonMobil din Marea Neagră

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share