Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

TOP 5 moduri educative prin care îți poți utiliza smartphone-ul

 

Popularitatea smartphone-urilor a schimbat în mod radical modul în care oamenii învață lucruri noi și își obțin informațiile de care au nevoie. Cu un singur gadget poți găsi răspunsul la o întrebare aleatorie pe care o ai în minte într-un mod rapid și eficient. Așa că, de ce să nu profiți de această oportunitate și să-ți îmbunătățești cultura generală cu ajutorul telefonului, să înveți lucruri noi pentru evoluția profesională sau să te documentezi pentru un viitor examen?

 

Cu ajutorul telefonului poți să afli ceva nou constant, iar acest lucru cam în orice moment al zilei. 

Iată așadar 5 moduri educative prin care îți poți utiliza smartphone-ul 

 

  • Înregistrează prelegerile la care asiști

 

Dacă te afli la un workshop, o prezentare, un curs în cadrul facultății poți înregistra lecțiile sau prelegerile respective pentru a le putea asculta mai târziu și a fi sigur că nu ratezi nicio idee importantă. Notițele scrise s-ar putea să-ți dea bătăi de cap, așa că încearcă să alegi cea mai ușoară cale de a prelua informațiile. Asigură-te însă că profesorul sau speakerul îți oferă acordul pentru înregistrarea prezentării. 

 

 

  • Utilizează aplicații pentru a lua notițe

 

Pe lângă aplicațiile de bază pe care le ai pe telefon cum ar fi facebook și instagram, ce ai zice să-ți instalezi câteva aplicații care te vor ajuta să fii organizat și productiv? Google Drive, de exemplu sau Dropbox îți vor stoca fișierele cu datele importante astfel încât să le poți accesa oricând, oriunde te-ai afla. Totodată fiind salvate online, le vei găsi și pe computer, fapt care îți va ușura foarte mult munca. 

 

  • Ascultă podcasturi

 

Podcasturile sunt de interes pentru mulți dintre oamenii interesați să afle lucruri noi constant, tocmai pentru că acestea redau un schimb de idei, povești și informații. Poți găsi podcasturi pe aproape orice subiect cum ar fi afaceri, sănătate, tehnologie, știință. Important este că le poți asculta în orice moment al zilei, când călătorești, gătești sau ieși la o plimbare. Multe dintre smartphone-uri vin cu platforme de podcasturi incluse, din care tu le poți alege pe cele care corespund preferințelor tale.  

 

  • Citește cărți pe Smartphone

 

Odată ce dispui de cărțile tale în format electronic, le poți citi cu ușurință oriunde te-ai afla. Există o varietate de aplicații pe care le poți descărca pentru a te ajuta să fii la zi cu paginile pe care trebuia să le parcurgi pentru un examen sau pentru a identifica noi titluri care îți stârnesc curiozitatea. Pentru acest lucru, însă probabil vei avea nevoie de un telefon cu ecran mare pentru ca cititul să nu fie obositor și să-ți suprasolicite astfel ochii. Dacă nu dispui de unul, te poți uita peste oferta de telefoane mobile de la Altex de unde cu siguranță îl vei găsi pe cel potrivit în a te susține în activitățile tale educative. 

 

Pe de altă parte cărțile audio au crescut foarte mult în popularitate, așa că te poți orienta către acestea, în special dacă nu ești fan cărți fizice.

 

În concluzie, dacă îți dorești să-ți folosești smartphone-ul în scopuri educative, pentru a învăța pentru un examen sau pur și simplu pentru a-ți îmbogăți cultura generală există o varietate de modalități prin care poți face acest lucru.  Ascultă podcasturi sau cărți audio, înregistrează prezentările la care iei parte, utilizează aplicații pentru a lua notițe și a-ți salva fișierele importante și nu în ultimul rând, citește cărți online. 

 

Sursa foto: unsplash.com

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Untold va aduce Clujului până la 100 milioane euro

Articolul următor
Localnicii din Ciurila și Sălicea propun un nou drum care să facă legătura între Autostrada Transilvania și Centura Sud Cluj-Napoca

Legătura A3 - Centura Metropolitană Cluj, propusă pentru finanțare europeană

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share