Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Legătura A3 – Centura Metropolitană Cluj, propusă pentru finanțare europeană

Localnicii din Ciurila și Sălicea propun un nou drum care să facă legătura între Autostrada Transilvania și Centura Sud Cluj-Napoca
Noul drum de legătură se întinde pe 14 km și va costa 18 milioane de euro | Foto: Google Earth

Drumul de legătură dintre nodul Ciurila de pe Autostrada Transilvania (A3) și Centura Metropolitană Cluj (CMC) a intrat pe lista proiectelor strategice ale județului sugerate pentru finanțare UE

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest (CDRNV), organism decizional care coordonează procesul de dezvoltare regională în regiune, a înștiințat Consiliul Județean (CJ) Cluj cu privire la aprobarea listei cu proiectele propuse a fi finanțate prin Programul Operațional (POR) 2021-2027.

Există trei proiecte strategice de importanță majoră pentru județ, incluse în hotărârea CDRNV și propuse pentru finanțare, primul fiind legătura între nodul Ciurila și CMC – 15 km. Celelalte proiecte de pe lista CDRNV sunt drumul de acces înspre Spitalul Pediatric Monobloc – 1,5 km și varianta de legătură între străzile 1 Mai (Drumul Național 1C) și Bistriței, din municipiul Dej – 1,7 km.

Costurile celor trei proiecte: 45 milioane euro

Toate cele trei trasee de drumuri județene propuse de CJ, care asigură o conectivitate extrem de ridicată la rețeaua de transport TEN-T, au fost incluse în lista proiectelor propuse pentru finanțare din fonduri europene. Valoarea estimată a investiției pentru noile drumuri județene este de peste 45 de milioane de euro”.

Drumurile propuse au regim de prioritate ridicat, principalul lor scop fiind acela de asigurare a unei conectivități sporite între polurile urbane și căile de comunicare încadrate drept coridoare ale rețelei europene de transport.

Prin crearea acestor noi fluxuri de transport se acoperă unele dintre nevoile principale ale județului Cluj în infrastructura de transport și se creează premisele unei dezvoltări echilibrate a întregului județ”, a spus președintele CJ, Alin Tișe.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Articolul următor
Platforma de experiențe pentru timp liber din România Extasy va avea servicii dedicate pe parcursul Festivalului Untold, de la Cluj-Napoca (4-7 august).

Extasy, platformă oficială de experiențe la Untold

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share