Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Untold va aduce Clujului până la 100 milioane euro

Organizatorii și autoritățile au prezentat măsurile de securitate de la festival | Foto: Untold

Festivalul Untold va genera încasări generale în acest an, pentru județul Cluj, de 80-100 milioane de euro, a anunțat inițiatorul evenimentului, Bogdan Buta.

“Avem niște estimări interesante, după ce ne-am tot chinuit cum să facem să angajăm anumite firme care să ne facă studii tot mai complexe legate de impactul economic al festivalului. La un moment dat, unul dintre partenerii noștri care au acces la aceste date oficiale, dispunând de tranzacțiile prin carduri, cu cotă de piață, a putut să îl calculeze destul de precis.

Estimăm că încasările generate de prezența festivalului nostru în tot județul se ridică între 80 și 100 de milioane de euro. Respectiv mai mult decât s-a cheltuit, într-o perioadă similară, în 2019”, a menționat managerul general al Untold.

El a menționat că 15.000 de persoane sunt angrenate în derularea festivalului: echipa tehnică, autorități și voluntari. Organizatorii se așteaptă la un aflux zilnic de 90-98.000 de participanți, în perioada 4-7 august.

McDonald’s cu toate funcțiunile, în noul complex Fantezia

“Vom reda înapoi cele trei mari obiective – Cluj Arena, Sala Polivalentă, Parcul Central, într-o stare mai bună decât le preluăm. Să nu uităm că noi am finanțat achiziționarea unui gazon nou pentru stadion, cu 250.000 de euro, care nu mai fusese înlocuit integral de la inaugurarea Cluj Arena. Acum am preluat stadionul cu un gazon mult deteriorat”, susține Eduard Chereji, director de comunicare al grupului Untold.

“Anul acesta vom inaugura un complex de restaurante, Fantezia, în care vor activa 180 de comercianți și care va fi păstrat și după Untold, până la sfârșitul anului. Vrem să organizăm evenimente aici și în sezonul rece. La Untold va funcționa, în premieră, și un restaurant McDonald’s, cu toate funcțiunile.

O altă noutate pe care o aducem în România este hotelul tematic. Radisson Blu va fi integrat în conceptul de entertainment al Untold, aici fiind cazați artiști internaționali, vedete, oaspeți ai festivalului. În Parcul Central vor fi amenajate trei „tiny houses”, căsuțe mobile furnizate de Mobexpert, unde vor locui trei câștigători de concursuri și prietenii lor.

Cu acest prilej, grupul Asahi își va lansa în România brandul de bere Kozel, din Cehia. Netflix va expune o mașină de Formula 1 Red Bull Racing”, a detaliat Bogdan Rădulescu, director de marketing.

În programul Untold, unul dintre cele mai mari din lume la ora actuală, figurează 200 de artiști naționali și internaționali. “Cea mai mare provocare o reprezintă ziua de sâmbătă, când vom construi, practic, o nouă scenă principală, cu 1.500 mp de scenotehnică și show, ce presupune o mare desfășurare de forțe, dar și un demers de mare efect”, relatează Răzvan Luca, directorul de creație.

700 de agenți privați, echipaje cu câini antidrog

Autoritățile colaborează cu organizatorii pentru a se asigura că toată lumea va fi în siguranță la cel mai mare eveniment din România. În Cluj-Napoca există deja restricții pe șosele, iar toate măsurile de siguranță vor fi sporite.

Mii de angajați ai Ministerului Administrației și Internelor (Direcția Generală Management Operațional, Jandarmeria Română, Poliția Română, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Agenția Națională Antidrog, Brigada de Combatere a Crimei Organizate, Unitatea de Primire a Urgențelor) și ai Poliției Locale se vor asigura că sunt respectate măsurile de siguranță.

În festival vor exista și 700 de agenți privați de securitate. În perimetrul Untold vor fi amplasate 2 spitale mobile și 4 puncte de prim-ajutor. Autoritățile vor veni cu echipaje canine pentru patrulare și detectare de substanțe interzise sau explozibili.

Supraveghere video, cu sisteme de inteligență artificială

Organizatorii au menționat lista obiectelor interzise în festival, printre care se numără droguri, alcool, sticle, umbrele, cosmetice inflamabile, rucsacuri mari, conserve, artificii, lasere, spray-uri, obiecte contondente, bannere susținute de bețe, scaune, lanțuri, articole pirotehnice, mâncare sau băuturi, animale, aparate foto sau video profesionale.

Pentru zona de securitate și supraveghere video, Konica Minolta deține în portofoliu sisteme de supraveghere video profesionale și soluții de analiză video avansată cu inteligență artificială.

Una dintre aplicațiile de analiză video, People Counting, cu capacitate de detectare a numărului de persoane la intrări, ieșiri sau în spațiile aglomerate, va fi utilizată pe toată durata evenimentului. Konica Minolta va pune la dispoziție echipamente multifuncționale și soluții optimizate de printare.

Zonă interzisă publicului larg

Pentru siguranţa participanţilor şi buna desfăşurare a festivalului, autoritățile locale interzic accesul pietonilor în zona Sălii Polivalente, a Cluj Arena și în Parcul Central.

Perimetrul restricţionării este Aleea Stadion, str. G. Coşbuc, de la intersecție cu str. Cardinal Iuliu Hossu până la intersecție cu Splaiul Independenței, str. Cardinal Iuliu Hossu, Splaiul Independenţei, de la Pod Garibaldi până la Pod Napoca, str. Cişmigiu şi str. Arany Janos 17-21, din 2 august, ora 00:00, până pe 10 august, ora 7:00.

Vor fi poziționate separatoare de benzi de circulaţie din beton (parapete), perpendicular pe benzile de circulație, în zonele care pot constitui riscuri (intersecția str. Cardinal I. Hossu cu str. G. Coşbuc, Splaiul Independenței la intrarea dinspre Podul Garibaldi, Splaiul Independenţei la limita de nord a Parcului Central, în dreptul Podului Napoca). Piața volantă din spatele Cluj Arena va fi închisă în 2, 6 și 9 august. Producătorii vor reveni din 13 august.

Accesul în festival se face între orele 14:00 și 05:00. Untold, unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din lume, are loc, între 4 și 7 august, la Cluj-Napoca. Printre artiștii confirmați: David Guetta, Don Diablo, Hardwell, Alok, Morten, Kygo, Steve Aoki, Lost Frequences, Tujamo, Paul Kalkbrenner, Above and Beyond, Borgore, Dub Fx, Woodnote.

Programul de ridicare a brățărilor de festival

  • 2-3 august, 14:00-22:00: Parcul Central (Opera Maghiară) – abonamente General Access, VIP, Day 1 Passes
  • 4-7 august, 14:00-05:00: Parcul Central (Opera Maghiară) – toate tipurile de bilete și abonamente
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

VPK Packaging: Parteneriatul nu este doar un “termen” la modă

Articolul următor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share