Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

La Timișoara intră în linie dreaptă construcția unui nou cartier pe terenul fostului abator al orașului

Unul dintre cele mai interesante cartiere cu funcțiuni mixte care se va ridica la Timișoara urmează să intre în linie dreaptă. Dezvoltatorul imobiliar care deține fostul abator municipal al Timișoarei dorește să demareze lucrările preliminare ridicării noului minicartier în acea zonă. Iar pentru început se dorește reabilitarea clădirilor cu valoare istorică de pe teritoriul abatorului, inclusiv poarta de intrare. Marea problemă…gardul care împrejmuiește abatorul.

Ultima ședință a Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului şi urbanism de pe lângă Primăria Timișoara a adus o veste bună pentru locuitorii din zona fostului abator al orașului. Rămas ”înghețat” de ani de zile, proiectul de transformare a zonei într-un cartier nou, de blocuri și spații comerciale, respectiv office, ar urma să pornească. Iar aceasta, surpriză, cu reabilitarea clădirilor cu valoare istorică și nu cu ridicarea noilor clădiri.

Așadar, specialiștii au dezbătut documentația aferentă proiectului „Etapa1 de dezvoltare, reabilitarea monumentului: «Reabilitare clădiri Ansamblu Monument Abator – intervenții structurale și nestructurale pe interior și exterior (…) Demolare parțială gard existent. Organizare de șantier”.

Dar, arhitecții proiectului se lovesc de încăpățânarea Ministerului Culturii, care dorește păstrarea a ceea ce este în prezent gardul care înconjoară abatorul, unul care nu mai e de mult ceea ce a fost la inaugurare, ci unul care este serios cârpit cu plăci de beton din zilele noastre.

„Pentru ca spațiul să fie legat de oraș, trebuie să funcționeze fără gard. Este ceea ce am și propus Ministerului Culturii, care însă a cerut menținerea acestuia, deși jumătate din el este din prefabricate, realizat în ultimii ani de comunism. Noi vrem să-l demolăm, dar să menținem poarta. Urmează să mai vedem la Ministerul Culturii. În ultimii 100 de ani n-a putut nimeni să vadă ce este după acel gard, este spațiul public de care are nevoie cartierul”, a declarat în cadrul ședinței arhitectul Dudu Radoslav.

Clădirile istorice existente vor fi reabilitate și vor deveni spații destinate activităților de tip office.

Fostul abator a fost deținut și de cunoscutul om de afaceri ion Țiriac, prin intermediul unui fond de investiții spaniol.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primăria Timișoara a emis mii de somații către proprietarii care nu își îngrijesc clădirile istorice

Articolul următor
În acest timp studioul BPC a avut un profit de 2,2 milioane de lei, în comparație cu 1,3 milioane, dublându-și numărul de angajați, de la 2 la 4.

Firma lui Mircea “Bravo” și-a dublat profitul în pandemie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share