Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

AROBS schimbă denumirea Enea, după preluare

Grupul cu sediul la Cluj a ajuns să grupeze aproape 1.000 de angajați în întreaga lume | Foto: AROBS

Compania clujeană de tehnologia informației care a cumpărat firma Enea AB a inițiat un proces de rebranding.

Astfel, fosta Enea AB va purta numele de AROBS Developlement & Engineering (ADE) în urma finalizării preluării liniei de business și a echipei de Software Development Services. ADE este formată din 160 de specialiști în tehnologii embedded în București, Iași, Craiova, Florida (SUA).

„Încă de la semnarea tranzacției, în aprilie, am avut în vedere dezvoltarea unei colaborări cât mai strânse cu noii colegi care s-au alăturat echipei AROBS, prin crearea unei organizații independente care să înglobeze serviciile și experiența specifică a acestora în domeniul serviciilor pe care le oferă, cu focus maxim pe sisteme embedded.

AROBS Engineering înseamnă un mix de competențe de embedded pentru parteneri din sectoare performante la nivel global – medical,  aerospațial, maritim, industrial IoT, electronice, fintech. Echipa de management a AROBS Engineering este una performantă și extrem de bine structurată.

Prin urmare, sunt încrezător că acest parteneriat va fi unul benefic atât la nivel de grup, cât și pentru clienții noștri. Pe termen mediu și lung, obiectivele AROBS Engineering se axează pe creșterea businessului companiei pe nordul Americii și pe vestul Europei, precum și extinderea portofoliului de clienți” a declarat Voicu Oprean, fondatorul AROBS.

Echipa de management este păstrată

În aprilie, AROBS Transilvania Software a anunțat semnarea tranzacției prin care a preluat integral Enea Services Romania, implicit linia de business și echipa de dezvoltare de servicii software a Enea AB, împreună cu operațiunile din SUA (contractorii locali și clienții). ADE va fi condusă de Marius Duțu, cel care a ocupat poziția de CEO înainte de preluare, împreună cu ceilalți membri ai echipei de management.

„De-a lungul celor peste 20 de ani de existență a companiei, am trecut prin două astfel de procese de integrare, în urma achiziționării acesteia de către Adecco în 2006 și Enea AB în 2008. Sunt convins că a treia tranzacție este cu noroc.

ADE va deveni, în următorii ani, un punct de referință în ceea ce înseamnă dezvoltarea de software embedded atât la nivel regional, cât și global. Experiența echipei noastre împreună cu cea a colegilor din AROBS se va reflecta în diversificarea serviciilor și soluțiilor software de care vor beneficia partenerii noștri din întreaga lume.

Progresul tehnologic nu ia niciodată pauză și din acest motiv este important ca nici noi să nu ne oprim niciodată și să ne dezvoltăm și adaptăm în permanență serviciile și soluțiile software celor mai recente cerințe din toate sectoarele economice”, a declarat Marius Duțu, CEO al ADE.

Portofoliu de jucători semnificativi la nivel global

ADE furnizează servicii premium de dezvoltare software embedded clienților din Europa și America de Nord. Portofoliul de clienți al companiei este format din jucători semnificativi la nivel global în domenii, precum medical, aerospațial, maritim, internetul lucrurilor industrial.

AROBS Transilvania Software furnizează  servicii și soluții software în diverse industrii, cu 70 de parteneri din cadrul diviziei Software Services prezenți în Europa și America.

10.000 de clienți din Europa și Asia folosesc produsele software ale companiei. AROBS este prezentă în 10 locații din România și 7 din străinătate, cu 950 de specialiști. AROBS este cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

ARL primește 30 milioane euro ca să întrețină drumurile din Turda și Huedin

Articolul următor

Dr. Bogdan Feciche se află în slujba urologiei moderne

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share