Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

AWE Infra va reabilita rețeaua de apă-canal din Zalău

Societatea turdeană de construcții AWE Infra a fost desemnată ca antreprenor al lucrărilor de sistem de pe str. Unirii din Zalău.

Lucrările executate de AWE Infra vor duce la restricții de circulație pe str. Unirii în urma unor lucrări, a precizat municipalitatea zălăuană.
Str. Unirii se află, în prezent, în proces de modernizare printr-un proiect european.
“Dacă zilele trecute au început lucrările la platoul de marmură și în curte la Colegiul Național Silvania, Compania de Apă Someș (CAS) va realiza lucrări prin AWE Infra, ce fac parte din Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă uzată din județele Cluj și Sălaj.
Ele urmăresc reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și de canalizare în Zalău și extinderea alimentării cu apă și canalizare în reședința de județ. În aceste condiții, Primăria Zalău alături de toți factorii implicați în acest proiect analizează un traseu pentru a devia circulația rutieră în zona, de vineri dimineața”, a precizat administrația locală.
Megaproiectul regional are o valoare de 404 milioane de euro, fără taxa pe valoarea adăugată. Finanțarea investiției se face 92,18% din fonduri publice nerambursabile (85% Fondul de Coeziune al UE, 13% bugetul de stat, 2% bugete locale). Cofinanțarea este asigurată 6% prin credit bancar contractat de către CAS, iar restul de 1,82%, de la bugetul de stat.
Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Telekom Romania Mobile, creștere a numărului de clienți cu 11,3% în T2 față de anul precedent. Vezi toate rezultatele

Articolul următor

CFR dă 91 de milioane de lei pentru întreținerea trecerilor la nivel cu calea ferată din Regionala Timișoara

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share