Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Forțe de intervenție din Transilvania și Banat, dislocate la Untold. Cum e amenajat festivalul

Instituțiile de forță și-au prezentat arsenalul de intervenție, la debutul festivalului | Foto: TB

Inspectoratele pentru situații de urgență din Bistrița-Năsăud, Mureș, Bihor, Maramureș, Satu Mare sau Timiș au trimis efective la festivalul de la Cluj.

Din 4 până în 7 august, în zona Parcului Central din Cluj-Napoca se desfășoară cel mai mare festival de muzică din România, Untold. Structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sunt prezente cu efective sporite pentru a asigura și pentru a menține un climat de siguranță, ordine și liniște publică.

Pe toata durata festivalului, zilnic, 230 de jandarmi din cadrul Grupării de Mobile Ștefan Cicio-Pop Cluj-Napoca se vor asigura ca Untold să se desfășoare în siguranță. Vor fi constituite echipe mobile de intervenție permanente pregătite să intervină în orice situație. “Le recomandăm tuturor celor care vor participa la festival să nu vină însoțiți de bagaje voluminoase, iar în cazul producerii unor situații de urgență, să respecte indicațiile organizatorilor și ale forțelor de ordine.

Pe parcursul festivalului, un echipaj al Unității Speciale de Aviație Caransebeș din cadrul Inspectoratului General de Aviație al MAI, survolează zona cu un elicopter, cu misiunea de a monitoriza și transmite în timp real datele necesare pentru buna derulare a acestui eveniment”, au transmis forțele de ordine.

Zilnic, peste 400 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, structurile de ordine publică, investigații criminale, combatere a crimei organizate, rutieră, investigarea criminalității economice, prevenire, acțiuni speciale și arme, substanțe periculoase vor asigura o prezență vizibilă atât în cadrul festivalului, cât și în proximitatea acestuia, pentru prevenirea oricăror incidente antisociale, dar și pentru a interveni prompt în cazul unor posibile situații care se află în competența de gestionare a poliției.

“Ochelarii bețivului”, expuși în stand

Patrule chino-tehnice specializate pe linia depistării substanțelor interzise, precum și câini special antrenați pentru identificarea materialelor explozibile vor sprijini misiunile organizate de poliție. Polițiștii rutieri vor acționa permanent pentru fluidizarea traficului rutier, dar și în scopul depistării celor care conduc sub influența substanțelor psihoactive și a băuturilor alcoolice.

Agenția Națională Antidrog, prin Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Cluj, desfășoară activități specifice pe linia prevenirii și reducerii riscurilor asociate consumului de droguri.

Vor avea loc demonstrații privind efectele diferitelor substanțe psihoactive asupra creierului, prin folosirea unor ochelari speciali care distorsionează realitatea și alți ochelari care simulează starea de deteriorare produsă de alcool – o concentrație de 0,8 la mie în aerul expirat, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, și alți ochelari care simulează efectele consumului de droguri.

Împreună cu forțe de ordine din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, vor fi efectuate exerciții pe întreg perimetrul Festivalului, dar și demonstrații cu bicicleta „beată”, aflată în dotarea poliției.

Pe toată durata festivalului, va fi disponibilă consilierea de specialitate pentru participanții la festival, care pot accesa, cu ajutorul codului QR pus la dispoziție de specialiștii și voluntarii antidrog, site-ul Agenției Naționale Antidrog, www.infodrog.ro, unde vor găsi informații și cu privire la metodele de prim-ajutor în anumite situații de criză cauzate de consumul de droguri, efectele juridice și activitățile tip suport și bune practici.

Câini antidrog aduși de la Iași

Poliția de Frontieră este pregătită să asigure un control eficient și operativ atât pe sensul de intrare în țară, cât si pe cel de ieșire din România. Printre participanții la festival se află Skinny și Sky, câini polițiști din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cluj-Napoca, specializați în detectarea stupefiantelor de la Aeroportul Cluj. Alături de ei, au venit în sprijin alți doi câini din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

130 de pompieri, 14 medici și 45 de paramedici voluntari din cadrul Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj vor asigura zilnic necesitățile operative în perimetrul festivalului. Pentru efectuarea misiunilor, vor fi sprijiniți de 28 de pompieri cu nouă mijloace pentru intervenție de la inspectoratele de profil din Dolj, Bistrița-Năsăud, Constanța, Mureș, Argeș, Bihor, Maramureș, Satu Mare și Timiș.

Vor fi dislocate în fiecare zi trei autospeciale de stins incendii și șapte ambulanțe SMURD. În incinta festivalului sunt operaționalizate două puncte medicale avansate și alte trei puncte de acordare a prim ajutorului calificat. Întreaga activitate va fi coordonată prin intermediul unui punct de comandă mobil.

“În cele patru zile de festival, reprezentanții structurilor din cadrul MAI vă propun un parteneriat pentru securitate, invitându-vă să vă informați la punctele organizate în acest scop și să vă adresați colegilor noștri de fiecare dată când ceva vi se pare suspect sau sunteți martorii producerii unor fapte de natură antisocială. Puteți apela cu încredere la sprijinul forțelor de ordine care sunt pregătite să intervină în cel mai scurt timp în sprijinul oamenilor”, îndeamnă MAI.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Momente magice la Movie Nights din Iulius Parc, alături de animația “Luca”

Articolul următor

Recul în piața imobiliară a Clujului. Mai puține locuințe vândute în acest an

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share