Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Timișoara, nevoită să mărească la maxim suma pusă deoparte pentru ridicarea stadionului pe structură metalică al orașului

Confruntată cu o lipsă de interes concret din partea firmelor de construcții, mai ales din cauza prețului actual al metalului, Primăria Timișoara a decis să urce la valoarea maximă creditele de angajament pentru a susține o nouă licitație pentru găsirea unei firme care să ridice stadionul lego al orașului, singurul care are șanse reale de a deveni… realitate. Credite de angajament la valoare maximă doar în teorie, spune primarul Dominic Fritz, urmează să se stabilească efectiv suma alocată, dar e bine ca ea să fie prevăzută deja în buget.

Degeaba 11 firme s-au arătat interesate de proiectul stadionului lego, imprevizibilitatea prețurilor la metal le-a îndepărtat de depunerea unei oferte concrete. Cum e vorba despre un stadion… pe structură metalică, e de înțeles lipsa de încredere în viitor din partea ofertanților.

Au fost firme serioase, care au făcut stadioane mari, spune viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, ”tatăl” actual al proiectului, cel care a insistat ca acesta să fie promovat. Încrederea sa în reușita proiectului va fi acum ”ajutată” de decizia administrației de a majora suma maximă alocată proiectului, la 139 de milioane de lei.

„La ultima licitație au fost 11 firme mari, care au făcut stadioane în România, care s-au interesat despre acest proiect, au fost la un pas să depună oferte, dar problemele economice, problemele legate de materia primă, de costuri au blocat această licitație. Mă bucur că s-a înțeles oportunitatea realizării acestui obiectiv și astăzi îl regăsim pe ordinea de zi suplimentară, pentru că nu mai puteam aștepta. Dacă ne lăsăm până la finalul lunii, procedurile sunt destul de lungi și am fi ieșit din grafic. Acum sunt convins că de data aceasta va fi cu succes, iar în perioada de iarnă se va putea realiza proiectul tehnic, iar din primăvară să se treacă și la execuție”, a spus Tabără.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timișoara pregătește 26 de milioane de lei în plus pentru autobuzele electrice comandate de Ministerul Dezvoltării și nelivrate

Articolul următor

Festivalul Untold își va lansa propria colecție de modă: Untamed

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share