Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timișoara pregătește 26 de milioane de lei în plus pentru autobuzele electrice comandate de Ministerul Dezvoltării și nelivrate

Consiliul Local Timișoara a aprobat alocarea unei sume suplimentare de 26 de milioane de lei care ar trebui să fie folosite pentru plata autobuzelor electrice comandate de Ministerul Dezvoltării de la turcii de la Karsan și care nu au fost nici măcar acum livrate. Este vorba despre 44 de unități, autobuze cu propulsie electrică, ce trebuiau să ajungă deja de mult pe străzile orașului și n-au fost nici acum încă livrate. Contractul respectiv este parte a unuia mamut, derulat cu fonduri electrice de Ministerul Dezvoltării, care prevedea cumpărarea pe loturi de asemenea mijloace de transport în comun pentru mai multe orașe din țară. Primăria din Timișoaraeste doar co-plătitor în contract și poate destul de puțin să influențeze derularea contractului.

Consilierii locali timișoreni au aprobat majorarea sumelor alocate proiectului prin care la Timișoara ar urma să ajungă 44 de autobuze electrice realizate de turcii de Karsan. Deși livrarea trebuia să aibă loc în primăvara acestui an, deocamdată niciun asemenea autobus nu a ajuns pe străzile din Timișoara. Dar, acum toate nenorocirile geo-globale din ultima perioadă vor umple și mai mult buzunarele firmei turcești neserioase.

În total, la Timișoara ar urma să ajungă 44 de autobuze electrice, cu lungimea de 18 metri, la pachet cu 15 stații de încărcare rapidă și 44 de încărcare lentă a acestora. Valoarea inițială a contractului era de 162 de milioane de lei.

Marți, consilierii locali au aprobat să ofere în plus până la 26 de milioane de lei pentru turcii care nu au trimis încă niciun autobuz din contract. Suma poate fi utilizată numai pentru plata diferenţelor de preţ aferente ajustării preţului Contractului de furnizare și numai pentru plata diferenţelor de preţ aferente ajustării preţului

De ce sunt mai scump autobuzele nelivrate? Pentru că e război în Ucraina și a fost coronavirus, și e mai scump gazul și la ”mărfuri la nivel global”.

”Razboiul din Ucraina a dus la creșteri majore ale prețurilor mărfurilor la nivel global, afectând inclusiv prețul materiilor prime precum: petrol, gaze naturale, consumul cu energia electrică și termică iar situația economică internațională determinată de lipsa componentelor electronice și electrice în și post SARS-CoV-2, a afectat puternic piața construcțiilor de mașini din întreaga lume (…) În aceste condiții activitatea KARSAN OTOMOTIV SANAYII VE TICARET A.Ş este afectată deoarece prețurile sunt în continuă creștere, respectiv costurile cu energia electrică, termică și combustibil, precum și a produselor importate din Turcia, aspecte care în mod evident afectează activitatea societății și posibila îndeplinire a contractului”, se arată în justificarea aferentă proiectului aprobat.

De la Primăria Timișoara aflăm că primele autobuze electrice ar urma să vină în orașul de pe Bega undeva în toamnă. Alte două termene limită din acest an au fost deja ratate de firma turcească.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dr. Bogdan Feciche se află în slujba urologiei moderne

Articolul următor

Primăria Timișoara, nevoită să mărească la maxim suma pusă deoparte pentru ridicarea stadionului pe structură metalică al orașului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share