Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

La Timișoara a fost inaugurată oficial fabrica de biciclete premium a germanilor de la Corratec

Acest sfârșit de săptămână a adus pentru noua fabrică de biciclete de top Corratec, funcțională deja de la începutul anului în capitala Banatului, inaugurarea oficială. Fabricantul german de talie mondială din domeniul bicicletelor perfomance, produce deja în Timișoara în jur de 350 de biciclete electrice pe zi, dar ținta este de 1000–1200 de biciclete pe zi, la începutul anului 2024.

Vechea locație de producție a celor de la Kathrein a fost achiziționată, după închiderea activității producătorului german de antene de comunicații, de către un alt producător german de top mondial. Vorbim despre fabricantul german de biciclete Corratec.

Corratec este una dintre cele mai populare și mai cunoscute mărci de biciclete electrice din Germania, potrivit unui studiu, realizat de revista Focus E-Bike în luna februarie a acestui an. Și pentru că acest obiectiv a fost deja realizat, producția de biciclete din acest an a fost începută cu mare succes.

Aparatura automatizată de asamblare pe liniile de producție funcționează de aproape cinci luni, iar noii angajați au fost instruiți săptămâni întregi de către personalul tehnic competent pentru a asigura înțelegerea și aplicarea standardelor obișnuite de calitate a Corratec.

Deși au fost testate locații din Austria și Germania, în final locația aleasă a fost Timișoara. Aici, ei au achiziționat o clădire principală existentă de aproximativ 50.000 de metri pătrați plus mai multe anexe în România cu o suprafață totală de 30.000 de metri pătrați.

Proprietarul fabricii, Konrad Irlbacher, a mărturisit, astăzi, la evenimentul prilejuit de inaugurarea unității care e deja funcțională de la începutul anului, că la fabrica de la Timișoara s-a făcut „munca de doi ani, în trei luni”.

Cu toții am creat ceva admirabil împreună, într-un timp foarte scurt despre care nimeni nu a crezut că va fi posibil. Procesul normal pentru această operare și planificare a producției este de aproximativ doi ani. Și apoi vine implementarea. Noi eram pregătiți pentru producție, în planificare și implementare în trei luni. Astăzi, producem deja aproximativ 350 de biciclete electrice pe zi”, a declarat, sâmbătă, la Timișoara, Konrad Irlbacher, conducătorul Corratec.

Până la finalul lui 2022 și începutul lui 2023, la Timișoara se vor produce 600 de biciclete electrice pe zi.

Producția din Germania nu va fi redusă, iar producția din Taiwan, care este în principal pentru SUA, țările asiatice și Australia, nu se va reduce nici ea. Timișoara este un loc frumos, o locație specială în Europa. Pentru mine, aici în România, la Timișoara, suntem într-o poziție care aduce continentele împreună”, a spus Konrad Irlbacher

Alte patru linii de producție vor sosi la fabrica de la Timișoara: una, în această lună, următoarea, în decembrie, iar încă două, în 2023. Până la debutul lui 2024, la Corratec Timișoara se vor produce 1000–1200 de biciclete pe zi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Freyrom va termina Podul Oașului – Răsăritului înainte de termen

Articolul următor

Târg de produse tradiționale cu vânzare la Guruslău

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share