Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Târg de produse tradiționale cu vânzare la Guruslău

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Țara Silvaniei (ADITS) va organiza o expoziție cu produse tradiționale, însoțită de o demonstrație de gastronomie.

Duminică, la sărbătoarea Guruslău 2022, ADITS va aduce în localitatea sălăjeană produse din întreg județul. Doritorii vor putea achiziționa siropuri, produse apicole și din lavandă, coșuri împletite, clopuri, ceramică, bijuterii lucrate manual.

Totodată, vor fi comercializate multe alte creații ale producătorilor și meșteșugarilor din Sălaj. La standul ADITS din Guruslău, etnologul – bucătar Mircea Groza va susține o demonstrație culinară, cu degustare.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean, Instituția Prefectului, Primăria Hereclean, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj. Acesta este dedicat împlinirii a 421 de ani de la bătălia de la Guruslău, în care forțele unite ale lui Mihai Viteazul și ale generalului Basta au învins armata condusă de Sigismund Bathory.

În program mai sunt prevăzute o expoziție de echipament militar, tehnici de acordare a primului-ajutor inițiate de voluntarii de la Crucea Roșie Sălaj, ateliere de pictură, un spectacolul folcloric Sava Negrean-Brudașcu, un foc de artificii.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

La Timișoara a fost inaugurată oficial fabrica de biciclete premium a germanilor de la Corratec

Articolul următor

Ministerul Investițiilor Europene a verificat proiectele Regiunii Nord-Vest

Citește și:
Pentru MedLife există varianta unei achiziții sau a unei investiții de la zero
Citeste mai mult

MedLife țintește piața Bistriței

Cel mai dinamic jucător din piaţa românească de servicii medicale, cu afaceri de 860 de milioane de lei,…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share