Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

#RoResiRetreats | La Colina Lac, construim case care transmit un mesaj despre cei care le locuiesc.

Patricia Sturzoiu, Arhitect Quadratum pentru Colina Lac, destăinuie perspective pentru viitorul celor care aleg Colina Lac.

 

#RoResiRetreats – detalii, specificatii si proiecte esentiale, reunite intr-un serial referinta – inspirational, educativ si formativ pentru a promova solutii sustenabile de lifestyle, noua generatie de comunitati, solutii verzi, post criza.

  • Premiera: reteaua de zone & comunitati reunita, planuri de dezvoltare si perspective.
  • Interviuri exclusive cu lideri inovatori, manageri, promotori ai planurilor de dezvoltare locala.
  • Arhitectura, solutii green si tech – pilonii unei evolutii autentice.
  • Tehnologii, materiale, solutii si noi viziuni urbane.

Ce definește caracterul proiectului Colina Lac, ce elemente de design și arhitectură vor contura și redefini stilul de viață al rezidenților?

Colina Lac a fost gândit în ansamblu, oferind, în același timp, individualitate fiecărei case. În momentul în care l-am desenat, ne-am dorit să evităm aspectul repetitiv și să transmitem, și la nivel de geometrii, senzația unui orășel dezvoltat organic, respectând un set de reguli clare de urbanism. Fiecare tip de casă poartă un nume, denumirile fiind inspirate de orașe cu personalitate din diferite țări europene, în special din zona de nord a Europei. Am ales aceste orașe diferite tocmai pentru că stilul Colina Lac este unul original, nefiind asociat cu specificul unei anumite zone geografice. Stilul Colina Lac este unul unitar, nerepetitiv. Viitorii membri ai comunității își pot alege o casă doar a lor, care să îi reprezinte.

Cum ați descrie din perspectiva dvs. evoluția standardelor de construire și locuire, ce ar trebui ca oamenii să înțeleagă prin “quality of life”, care este relația optimă între locuirea într-un complex dedicat dar cu acces către pulsul unei capitale?

Petrecem mult timp acasă. Iar o casă nu e doar o clădire definită de metri pătrați, este colțul nostru de lume, locul care ar trebui să ne inspire și să ne ofere energie pentru fiecare zi, o casă care să transmită un mesaj despre cei ce o locuiesc. Contextul în care se află ea, comunitatea, dar și spațiile care o compun au un mare impact asupra stării de bine.  La Colina Lac, casele se bucură de lumină naturală din belșug, sunt gândite în detaliu, au personalitate, iar proporțiile lor conturează un univers la scară umană, cu locuri intime, care îți oferă siguranță și adăpost. Membrii comunității Colina Lac se potrivesc, se respectă și creează legături de prietenie. Astfel am putea rezuma conceptul de ”quality of life”.

Referindu-ne la structura proiectului, tipurilor de unități disponibile, care vor fi principalele beneficii pentru clienți? Ce tip de funcțiuni, servicii și dotări, inovații tech au fost proiectate/ integrate pentru a le amplifica starea de bine?

Ne dorim să păstrăm pentru Colina Lac trei direcții majore – case cu individualitate, cu personalitate din punctul de vedere al arhitecturii, calitatea construcției și specificul de ansamblu rezidențial integrat. Primul beneficiu este evident de la primul contact pe care îl ai cu ansamblul. Nu vei achiziționa doar o locuință, ci un stil de viață, într-o atmosferă aparte, înconjurat de clădiri individualizate. De la casa urbană cu bonus de aer proaspăt, până la casa noilor începuturi sau casa tuturor vârstelor, în Colina Lac, sunt disponibile în prima fază de dezvoltare nouă tipuri de case și două tipuri de apartamente, cu terase sau grădină. Calitatea construcției este un atu evident – case construite cu atenție până în cel mai mic detaliu: cu finisaje autentice, fără grinzi prin mijlocul camerelor, fără măști inestetice care ascund instalații, structuri sigure în cadre de beton armat, termoizolație perfomantă din vată minerală, fațade din cărămidă aparentă veritabilă, ferestre mari, până la nivelul pardoselii, stații de încărcare pentru mașini electrice și lista poate continua. Comunitatea Colina Lac va fi administrată unitar, membrii ei vor păstra împreună armonia ansamblului, spațiile neîngrădite, aspectul fațadelor. Spațiul comun este aerisit, cu vegetație, plăcut pentru plimbare.

Care sunt principalele faze și etape pentru realizarea Colina Lac? Dar pentru extra funcțiunile destinate comunității – școală, grădiniță, spații comerciale, club spa, etc?

Din proiectul, care va fi compus din peste 500 de locuințe, au fost deja livrate o parte din unitățile aferente primei faze conținând 112 locuințe – case și apartamente – pe o suprafață de 3 hectare, urmând ca, în următorii ani, dezvoltarea să ocupe până la 30 de hectare. Cele 112 locuințe vor fi livrate succesiv, în etape ce vor asigura rezidenților confortul de a nu fi afectați de activitatea construcției, accesul în șantier făcându-se exclusiv prin exteriorul proiectului. Colina Lac este gândit sub forma unui concept urban integrat, cuprinzând și școală, grădiniță, spații comerciale, hotel, club-spa, restaurant, facilități ce se vor dezvolta în viitor, pe măsură ce se formează o comunitate care să le justifice.

Din perspectiva unui client, care sunt principalele opțiuni de achiziție, finanțare, investiție, ce tip de oferte sau servicii suport au la dispoziție, care sunt recomandările pentru un process facil de achiziție / investiție?

La Colina Lac, veți întâlni o echipă de vânzări dedicată care va acompania clientul pe tot parcursul procesului de achiziție. În plus, completăm informațiile privind logistica achiziției cu informații tehnice în timp real, având contribuția permanentă a project managerilor care coordonează lucrările de construcție și sprijinim cumpărătorii în găsirea soluțiilor financiare necesare. Singura recomandare pentru un viitor locatar al ansamblului este să aibă disponibilitatea de a-și schimba stilul de viață, de a se întoarce spre natură, spre comunitate.

La ce avantaje, beneficii sau servicii se pot aștepta ulterior – pe durata utilizării proprietăților, cum vor fi gestionate componentele de property management, relația cu furnizori de energie, alte soluții administrative?

Sunt două mari avantaje la Colina Lac din acest punct de vedere. În primul rând, ansamblul va fi administrat unitar de către comunitatea celor ce îl locuiesc. Comunitatea, cu susținerea dezvoltatorului, va păstra armonia ansamblului, spațiile neîngrădite, aspectul fațadelor si celelalte elemente ce concură la o bună calitate a vieții. În al doilea rând, deși este un proiect ce se dezvoltă în etape, infrastructura și utilitățile sunt rezolvate din timp – drumurile interioare din incinta proiectului, puțul de mare adâncime pentru captarea apei, stația de epurare amplasată la distanță de locuințe, sistemul de colectare și filtrare a apelor pluviale.

#RoResiRetreats – detalii, specificatii si proiecte esentiale, reunite intr-un serial referinta – inspirational, educativ si formativ pentru a promova solutii sustenabile de lifestyle, noua generatie de comunitati, solutii verzi, post criza.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CBRE: Stocul modern de spații de birouri, peste 4,3 mil. mp

Articolul următor

Fortim, extra focus pe piața imobiliară din Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share