Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Wizz Air aniversează 3 milioane de pasageri pe Aeroportul Iași

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere și cea mai sustenabilă din Europa, anunță că a transportat 3 milioane de pasageri care au călătorit către și dinspre Aeroportul Internațional Iași. Pentru a sărbători acest reper important, pasagera cu numărul 3 milioane, care a călătorit cu un zbor de la Dortmund la Iași, a fost premiată cu un voucher cadou pentru zboruri în rețeaua WIZZ.

Fiind cea mai mare bază a sa din regiunea Moldovei în ceea ce privește numărul de zboruri, compania aeriană a investit continuu în rețeaua de rute care leagă aeroportul regional de restul Europei.

Acum, cu trei aeronave alocate bazei WIZZ din Iași, pasagerii români beneficiază de zboruri directe de pe Aeroportul Internațional Iași către 20 de destinații din 11 țări europene. Rețeaua de rute a Wizz Air și locurile la preț redus din Iași subliniază angajamentul companiei în zonă, atât pentru pasagerii români, cât și pentru piața locală de muncă specifică aviației și industriilor conexe. Cu rute care conectează întreaga Europă, românii vor putea călători cu Wizz Air la tarife reduse către cele mai interesante destinații, fie că este vorba de vacanțe însorite, city-breakuri în orașe celebre sau vizitarea prietenilor și familiei.

Dorind să marcheze această ocazie și să-și aniverseze pasagerii, compania aeriană i-a pregătit o surpriză norocoasei pasagere cu numărul 3 milioane care a călătorit pe ruta Dortmund-Iași. Opriță Vasilica-Andreea a călătorit de la Dortmund la Iași și a primit vestea la bordul aeronavei. După debarcare, ea a fost premiată cu un voucher cadou pentru zboruri în rețeaua WIZZ și a fost invitată să ia parte la o ședință foto alături de membrii echipajului și reprezentanți ai aeroportului.

Daria Sergeeva, Corporate Communications Manager la Wizz Air, a spus: „Dovedind angajamentul Wizz Air față de aeroporturile regionale din România, am sărbătorit astăzi 3 milioane de pasageri care au ales să călătorească cu Wizz Air către și dinspre Aeroportul Internațional Iași prin rutele noastre cu tarif redus. Aceasta este o etapă importantă care a fost atinsă în anii de când operăm din Iași și suntem încântați să oferim în continuare alternative convenabile de călătorie în Europa și nu numai. Vrem să o felicităm pe norocoasa pasageră cu numărul 3 milioane și să adresăm un sincer «Mulțumesc!» pasagerilor români care urcă zilnic la bordul flotei noastre moderne!”

Romeo Vatră, Directorul General Provizoriu al R.A. Aeroportul Iași, a declarat: Felicităm partenerul nostru Wizz Air pentru această performanță, dar și pe norocosul pasager cu numărul 3 milioane, care a călătorit pe Aeroportul Iași. Wizz Air acoperă aproape 80% din rutele existente, operând la Iași din 2014. La acest moment, compania low-cost realizează zilnic zboruri spre destinații în toată Europa și nu numai, având trei aeronave la baza din Iași. Începând cu luna februarie, Wizz Air a acoperit și cinci rute relocate temporar de la Chișinău. Fără îndoială, o contribuție semnificativă la creșterea traficului a avut-o colaborarea excelentă cu Wizz Air, Iașul fiind al doilea aeroport regional din România –  880 de mii de pasageri  ne-au trecut pragul de la începutul anului, urmând să depășim, în cursul acestei luni, 1 milion de călători. Cu Wizz Air, avem un parteneriat corect și cu perspective frumoase de dezvoltare, de aceea ne propunem să îl consolidăm în următorii ani pentru a oferi o conectivitate mai bună la Aeroportul Iași.”

Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași, a menționat: „Facem eforturi ca județul Iași să aibă deschidere către Europa și întreaga lume și, indiferent de vremurile marcate de pandemie, am reușit, printr-o bună colaborare cu Aeroportul Internațional Iași, să deschidem calea către mai multe destinații și să continuăm investițiile pentru acest obiectiv atât de important pentru județul nostru. În fiecare lună se realizează noi recorduri în ceea ce privește numărul de pasageri care tranzitează Iașul, fapt ce dovedește importanța dezvoltării Aeroportului Iași și necesitatea investiției pentru un nou terminal ce va fi gata până la sfârșitul anului 2023. Este cel mai mare succes de până acum al echipei de la aeroport și al actualei configurații a Consiliului Județean, și îmi doresc ca pasagerii să beneficieze de cele mai bune condiții în Aeroportul Iași, care va deveni al doilea ca mărime din România.”

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ATP Bus, autobuzul electric al companiei românești ATP Trucks, va fi testat și de Antibiotice Iași

Articolul următor
Biroul de proiectare Explan Cluj-Napoca (ECN) se va ocupa de fezabilitatea celor cinci noi noduri rutiere prevăzute pe A3.

Nou câștigător pentru tronsonul A3 Chețani-Câmpia Turzii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share