Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea va găzdui SSIMA, eveniment medical unic în Europa de Est

Din 5 septembrie, Oradea va găzdui, în premieră, „Conferința Internațională de Tehnologie Medicală SSIMA Re: Imagine Healthcare”, eveniment medical de mare anvergură, unic în Europa de Est, aflat la a VI-a ediție.

Oradea va reuni timp de cinci zile, sub cupola SSIMA, cele mai importante resurse academice, de practică medicală și de business în domeniul aplicării noilor tehnologii în sănătate. Estimăm că evenimentul care va avea loc în sala mare a Primăriei Oradea va aduna cca. 200 de participanți, veniți din toate colțurile lumii. Ceea ce este important, e că, la final, inovațiile din domeniul medical vor ajunge la foarte mulți specialiștii din sănătate, iar apoi, prin intermediul unităților sanitare, a medicilor, la pacienții care au atâta nevoie de ele. Oradea are în prezent două evenimente de top în domeniul inovării, unul în sectorul bancar – conferința de fintech, respectiv unul în sectorul medical – conferinţa SSIMA, pe care dorim să le dezvoltăm cât mai mult în următorii ani”, a precizat city-managerul Mihai Jurca.

Conferința organizată de Școala Internațională de Imagistică cu Aplicații în Medicină (SSIMA), în parteneriat cu Primăria Oradea și Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, sub egida celei mai prestigioase societăți profesionale din acest domeniu, The Medical Image Computing and Computer Assisted Intervention Society (MICCAI).

Totodată, evenimentul are loc cu susținerea Universității Politehnica din București, a Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI) și a Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Participanți și subiecte

Printre cei 40 de invitați se numără profesori de renume internațional de la Harvard, Oxford, Johns Hopkins, Stanford, precum și miniștri și secretari de stat.

Timp de o săptămână vor fi discutate subiecte legate de digitalizarea spitalelor (tehnologii care folosesc inteligența artificială, precum colonoscopia digitală, patologie digitală), chirurgie robotică, medicină de precizie, precum și trei paneluri dedicate managementului situațiilor de urgență în spitale, investițiilor și creșterii ecosistemului de inovație în sănătate în România și digitalizării sistemului de sănătate din România.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Gheorghe Seculici, președintele CCIA Arad – pledoarie pentru investitorii locali

Articolul următor

BIAS is back!

Citește și:
În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului.
Citeste mai mult

A început Iulius Christmas Market

Bucurie și magie sunt cuvintele care descriu cel mai bine luna decembrie, iar aceste stări au pus stăpânire…
Citeste mai mult

ROMGAZ, investiție de 300.000 lei la ASE

În cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti (ASE), a fost inaugurat Amfiteatrul ROMGAZ, un proiect al Asociației Studenților…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share