Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proprietarii Privo își fac ansamblu rezidențial la Cluj

Adina și Doru-Alin Plopeanu au deja aprobat proiectul unul hotel de aceeași categorie la Cluj-Napoca, pe str. Traian

Familia care deține Hotelul Privo din Târgu-Mureș a cumpărat un teren de 1,3 ha în cartierul clujean Borhanci, unde va ridica un ansamblu de 28 de vile.

Adina și Doru-Alin Plopeanu au deja aprobat proiectul unul hotel la Cluj-Napoca, pe str. Traian, conform Media 9. Planul urbanistic zonal (PUZ) al hotelului a fost aprobat prin hotărâre de consiliu local, iar ansamblul de case urmează să intre în dezbaterea comisiei de urbanism.

Unitatea turistică va fi dezvoltată de societatea Privo In pe o parcelă de 2.934 mp, pe malul Someșului Mic. Conform PUZ, întocmit de bioroul de proiectare Atelier RVD, clădirea va avea două niveluri subterane, parter și cinci etaje.

Dezbaterile preliminare au cuprins și proiectul învecinat, Doralex, iar apariția noilor dezvoltări va schimba sensul de pe două străzi din zonă, E. Petrovici și Haiducului.

Celălalt proiect al familiei Plopeanu, derulat pe persoană fizică, este Eclipsei Est. În Borhanci se propune construirea a 28 de case, cu câte două etaje. Ele vor cuprinde parter, etaj și mansardă sau parter, etaj și etaj retras. PUZ urmează să intre într-o ședință a Consiliului Local, pentru aprobare.

Parcela cumpărată de soții Plopeanu este delimitată de străzile Eclipsei și Voievodul Glad. Prin PUZ, ambele artere urmează să fie lărgite la 12 m, pe cheltuiala investitorilor. Ca toate construcțiile din Borhanci, și aceasta va putea fi recepționată abia în 2026.

70 de locuri de parcare ar urma să existe în noul ansamblu, 56 pe parcelele de case, câte două de imobil, și altele pentru vizitatori. Beneficiarii au 2.000 mp într-o zonă prevăzută în planul urbanistic general drept spațiu verde. 2.000 mp vor rămâne o zonă de scuar verde, cu acces public nelimitat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
La evenimentul de lansare din Lompirt – Sărmășag au avut loc, cu acest prilej, demonstrații gastronomice, o expoziție de artă și un concert cu grupul Corbu.

Podgoria Silvania a introdus “în circuit” domeniul de la Lompirt

Articolul următor
„Această prioritate absolută a forului administrativ județean avansează în ritm susținut, dorința noastră fiind aceea de a demara, într-un timp cât mai scurt, licitația de execuție a lucrărilor la SPMC.

Spitalul de 400 milioane de euro de la Cluj a trecut de Consiliul Județean

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share