Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Femeile de afaceri din CONAF vor promova digitalizarea în Transilvania

Antreprenoarele române au intrat în rețeaua Femeilor de Afaceri de Succes din Europa Centrală și de Est | Foto: CONAF

Orașe precum Brașov, Cluj-Napoca sau Timișoara se află pe harta caravanei de digitalizare inițiate de către antreprenoarele din România.

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) va derula două proiecte naționale, cu recurență lunară, începând cu septembrie. „Digital Up” este dedicat conștientizării, formării continue și găsirii de soluții viabile pentru dezvoltarea oricărui business.

Va fi o serie de evenimente cu vorbitori relevanți, difuzate video integral, în șase orașe de interes, pentru structurarea de soluții de dezvoltare antreprenorială pentru întreprinderi mici și mijlocii. Lansarea va avea loc la Constanța, în 14 septembrie, urmând Brașov, Iași, București, Timișoara, Cluj-Napoca.

Subiecte abordate în proiect:

  • Problemele și provocările cu care se confruntă mediul antreprenorial, în contextul digitalizării, identificate prin prisma pieței muncii
  • Evidențierea principiilor de dezvoltare, cu accent la nivel comunitar
  • Soluții digitale pentru creșterea gradului de performanță
  • Strategii pentru diminuarea efectelor provocate de nivelul scăzut de competitivitate
  • Stimularea adaptabilității angajaților și angajatorilor la schimbare
  • Facilitarea adaptării activităților IMM-urilor la cerințele globale, prin digitalizare

Foaie de parcurs prezentată Guvernului

Proiectul “Pactul pentru tineri” este dedicat reducerii abandonului școlar și găsirii de soluții viabile pentru stoparea consecințelor acestuia: maternitate juvenilă, migrația forței de muncă, infracționalitate.

Pentru proiect, CONAF a deschis discuții cu potențiali parteneri ca Asociația SAMAS, Mirela Retegan, Asociația Glasul Vieții, UNICEF, WVI. “Intenționăm o campanie extinsă de conștientizare, o acțiune cu rezultate palpabile pentru cazuri sociale punctuale, dar mai ales pentru societatea românească în ansamblu.

Finalitatea proiectului este elaborarea unei foi de parcurs pe care să o prezentăm Guvernului pentru a diminuarea procentuală a abandonului școlar, având în subsidiar și o dimensiune de ajutor punctual, pentru cazurile sociale speciale”, argumentează conducerea CONAF. Seria de  evenimente se va derula în șase orașe de interes, în vederea structurării de soluții pentru reducerea abandonului școlar.

“Intenționăm ca pentru cele două proiecte naționale, cu ramificații adânci în societatea românească, prezentă și viitoare, să aducem alături de noi parteneri relevanți, reprezentanți ai autorităților publice de cel mai înalt nivel, organizații puternice, susținători cu experiență, care să răspundă alături de CONAF, unei nevoi profunde pentru un viitor echitabil”, susțin antreprenoarele din organizare. Proiectul va debuta la Iași, în 19 septembrie, și va continua la Suceava, Slănic Moldova (Bacău), Piatra Neamț și Botoșani.

Confederație cu 3.000 de companii

CONAF este cea mai puternică confederație din România ce reunește interesele antreprenorilor în spiritul european al egalității de gen și egalității de șanse. Ea are în componență 2 federații, 10 patronate, 5 asociații, 19 sucursale și 3.000 de companii.

CONAF organizează evenimente importante pentru societatea din România, centrate pe educație continuă, conștientizare și găsire de soluții pentru probleme și domenii de larg interes public. Printre proiectele derulate se numără „Pactul pentru muncă”, „Pactul pentru educație antreprenorială”, seria de dialoguri deschise „Turismul românesc: între impas și oportunitate”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Punct Birou de Arhitectură a câștigat proiectarea Parcului Bună Ziua

Articolul următor
Lucrările desfășurate în vederea finalizării, cu fonduri UE, a modernizării și reabilitării Drumului Județean 107M Luna de Sus – Băișoara – Buru – limită cu județul Alba, avansează în ritm rapid, susțin reprezentanții județului Cluj.

Modernizarea șoselei dintre Cluj și Alba se apropie de final

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share