Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Modernizarea șoselei dintre Cluj și Alba se apropie de final

Lucrările desfășurate în vederea finalizării, cu fonduri UE, a modernizării și reabilitării Drumului Județean 107M Luna de Sus – Băișoara – Buru – limită cu județul Alba, avansează în ritm rapid, susțin reprezentanții județului Cluj.
Reabilitarea drumului care leagă Alba de stațiunea clujeană Muntele Băișorii este realizată din fonduri europene

Pe tronsonul Băișoara – Surduc – Buru – limită cu județul Alba a fost așternut deja primul strat de asfalt.

Lucrările desfășurate în vederea finalizării, cu fonduri UE, a modernizării și reabilitării Drumului Județean 107M Luna de Sus – Băișoara – Buru – limită cu județul Alba, avansează în ritm rapid, susțin reprezentanții județului Cluj. „Finalizarea acestui proiect are o importanță aparte atât pentru localnici, cât și pentru turiștii care vizitează zona montană a județului.

DJ 107M este unul strategic deoarece reprezintă legătura directă între DN 1 (E60) și DN 75 care asigură accesul spre Cluj-Napoca și spre județul Bihor (DN 1), respectiv spre județul Alba (DN 75). Acest drum traversează una dintre cele mai pitoreşti zone montane și turistice din judeţul Cluj”, spune Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Apar două poduri noi

În această etapă se execută operațiuni ce vizează patru poduri de pe DJ 107M, dintre care două noi, la care s-au asigurat variante ocolitoare. Pe anumite sectoare se desfășoară lucrări de așternere a primului strat de asfalt – binder.

De altfel, acestea au fost deja finalizate pe sectorul Băișoara – Surduc – Buru – limită cu județul Alba, cu excepția zonelor de poduri și pe raza localității Iara, unde Primăria Iara desfășoară lucrări de investiții.

Muntele Băișorii este o zonă protejată mixtă. Stațiunea Băișoara deține o pârtie de schi dotată cu transport pe cablu, lungimea ei fiind de 1,2 km. Sezonul durează cinci luni pe an, din decembrie până în martie. Vara există condiții prielnice pentru vânat și pescuit. Complexul turistic Băișoara constituie un punct de plecare spre Muntele Mare și Cheile Runcului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Femeile de afaceri din CONAF vor promova digitalizarea în Transilvania

Articolul următor
Serile cu film se prelungesc, iar sâmbătă ne întâlnim cu The Batman.

Weekend cu „The Batman" la Iulius Mall Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share