Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Subscrieri de 13 milioane de euro pentru majorarea de capital de la Cemacon

Cea dintâi fază a majorării de capital a avut loc în perioada 1-8 septembrie și a implicat 425.332.498 de acțiuni subscrise, la un preț de 15 bani / acțiune.

425 de milioane de acțiuni au fost subscrise în cadrul primului stagiu aferent majorării de capital la producătorul de blocuri ceramice Cemacon Cluj.

Cea dintâi fază a majorării de capital a avut loc în perioada 1-8 septembrie și a implicat 425.332.498 de acțiuni subscrise, la un preț de 15 bani / acțiune. Aceste acțiuni au fost subscrise la valoarea totală de 63 de milioane de lei. Cemacon a înregistrat, în primul semestru, afaceri de 123 milioane de lei, în creștere cu 47% față de aceeași perioadă a anului precedent, și un rezultat net de 49,6 milioane lei, în urcare cu 130%, conform raportului publicat de companie.

Producătorul de blocuri ceramice a câștigat, anul acesta, un grant International Development Norway (IDN) pentru un proiect de energie regenerabilă de 1 milion de euro. Grantul de 473.000 de euro reprezintă 44,9% din cheltuielile eligibile ale proiectului Cemacon Green Energy Farm, a cărui implementare va începe în toamnă.

Economiile financiare în urma trecerii pe energia regenerabilă asigurată de acest parc vor fi de 165.000 de euro pe an. Societatea a depus și nou proiect de investiții pentru un parc fotovoltaic în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), dar are în plan și alte obiective strategice de tranziție către energie verde și performanță energetică sustenabilă.

Cemacon este liderul pieței de blocuri ceramice din Transilvania și operează trei mari capacități de producție situate în județul Sălaj: două de cărămidă și una de buiandrugi. Compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti. Acționar principalul este Pavăl Holding – cea mai mare companie antreprenorială românească după cifra de afaceri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Imobilele de pe str. Burebista și zona Gării Cluj-Napoca ale Universității Creștine Dimitrie Cantemir (UCDC) sunt disponibile la cumpărare.

Două clădiri din Cluj ale Universitații Cantemir, la vânzare cu 5 milioane euro

Articolul următor

Who is exhibiting in the Romanian pavilion at Expo Real Munich 2022

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share