Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministrul agriculturii, în vizită la ceparii maramureșeni

Petre Daea a examinat calitatea recoltei de ceapă din acest an | Foto: Gabriel Zetea

Petre Daea, ministrul agriculturii, a efectuat o vizită de lucru la producătorii de ceapă din județul Maramureș.

Acesta a vizitat Târgul Cepelor, din localitatea Asuaju de Sus, onorând invitația primarului Vasile Boitor. Daea a fost însoțit atât de personal din minister, cât și de către deputatul maramureșean Gabriel Zetea.

Demnitarul a fost întrebat de către fermierii prezenți despre programele derulate prin Ministerul Agriculturii. “Îi mulțumesc ministrului Petre Daea că ne-a fost alături și îl așteptăm cât mai curând într-o nouă vizită de lucru în Maramureș”, a transmis parlamentarul.

Acesta a vizitat Târgul Cepelor, din localitatea Asuaju de Sus, onorând invitația primarului Vasile Boitor.

Târgul Cepelor este o sărbătoare a Țării Codrului, din Sud-Vestul Maramureșului, caracterizată de o zonă colinară. Asuaju de Sus găzduiește cel mai mare târg țărănesc din Țara Codrului, în cadrul Festivalului Interjudețean al Cântecului, Dansului și Portului Popular Codrenesc.

La evenimente iau parte locuitori din județele Maramureș, Satu Mare și Sălaj. Acțiunea a fost cuprinsă în Programul Cultural Prioritar al Consiliului Județean Maramureș.

Aici au sosit marea majoritate a primarilor din zona Codru – Chioar, dar și invitați ai instituțiilor partenere. Din programul artistic au mai făcut parte recitaluri de muzică ușoară și populară, dansuri specifice, discotecă în aer liber.

În vizita pe care a făcut-o în Maramureș, ministrul a stat de vorbă cu o familie de fermieri din Ariniș. Aceasta l-a invitat să le vadă ferma de vaci pornită în urmă cu câțiva ani și care a ajuns, în timp, o afacere tot mai mare. Ei s-au plâns de faptul că, fiind extrem de ocupați cu munca de zi cu zi, nu au timp să urmărească toate programele guvernamentale care vin în sprijinul agricultorilor și producătorilor.

De cele mai multe ori, nu au cum să aplice pentru a obține finanțare. Daea a luat legătura cu reprezentanți ai Ministerului Agriculturii cărora le-a cerut să ofere toate informațiile necesare fermierilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Crosspoint: 20 de hoteluri noi pana la final de 2023

Articolul următor
Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a semnat cu Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) și Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) protocolul privind „Pactul pentru Educaţie Antreprenorială” (PEA) pentru următorii patru ani.

Pactul pentru educație antreprenorială devine realitate în școli

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share