Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pactul pentru educație antreprenorială devine realitate în școli

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a semnat cu Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) și Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) protocolul privind „Pactul pentru Educaţie Antreprenorială” (PEA) pentru următorii patru ani.

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a semnat cu Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) și Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) protocolul privind „Pactul pentru Educaţie Antreprenorială” (PEA) pentru următorii patru ani.

CONAF și FPPG consideră că PEA – ce prevede dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul elevilor din învățământul gimnazial și liceal – este esențial pentru ca tinerii români să își dezvolte abilitățile de înțelegere și rezolvare a problemelor complexe, cărora le vor face față după terminarea școlii.

PEA propune modalități noi și creative de predare și învățare, prin promovarea unei educații competitive la nivel european și corelarea educației antreprenoriale cu o strategie coerentă, transparentă și eficientă de dezvoltare a pieței muncii din România. Prin PEA cele trei părți vor susține dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor, prin modalități noi și creative de predare și învățare.

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a semnat cu Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) și Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) protocolul privind „Pactul pentru Educaţie Antreprenorială” (PEA) pentru următorii patru ani.

Strategie națională în domeniu

„În dezvoltarea tinerilor, educația antreprenorială este la fel de importantă precum alte forme de instruire sectorială (educație pentru sănătate, educație artistică) și are nevoie de sprijinul nostru. Protocolul semnat astăzi își propune exact acest lucru: consolidarea rolului educației antreprenoriale în ansamblul de instrumente instructiv-educative din școala românească”, a declarat ministrul educației.

Semnatarii acordului de parteneriat se angajează să lucreze activ cu reprezentanții ministerului, alături de alți parteneri care se vor alătura acestui demers, la „Strategia națională pentru educație antreprenorială”. Colaborarea în viitor între autoritățile guvernamentale și reprezentanții mediului privat este o cheie a succesului acestui pact, deoarece sectorul privat are o sensibilitatea mai mare față de schimbările, oportunitățile, necesitățile, barierele și riscurile din economie, au punctat liderii CONAF.

Educația specifică, de la vârstă cât mai mică

CONAF a salutat deschiderea guvernului pentru colaborarea cu mediul de afaceri. Întreprinderile mijlocii și mici sunt motoarele economiei României, la fel ca în întreaga Uniune Europeană de altfel, și expresia spiritului antreprenorial al țării, a observat Cristina Chiriac, președintele CONAF. Ea a adăugat că educația antreprenorială ar trebui să fie o necesitate, nu o opțiune.

„Pactul este mai mult decât o necesitate, reprezintă cheia pentru dezvoltarea unei societăți sustenabile și, totodată, cea mai bună investiție pentru un viitor în care România să aibă locul binemeritat în economia europeană. Educația antreprenorială va crea o mentalitate care va stimula inovația și creativitatea.

Dezvoltarea gândirii antreprenoriale, cunoașterea instrumentelor sale specifice și descoperirea vocației de business de către copiii noștri va contribui, în final, la dezvoltarea României. Tehnologiile se schimbă, comunicarea capătă noi dimensiuni.

Este datoria noastră astăzi, mai mult ca oricând, să implementăm, de la o vârstă cât mai mică, o educație antreprenorială performantă. Salutăm deschiderea ministrului educației de a continua și susține demersurile inițiate de CONAF și FPPG, încă din 2019, pentru structurarea unei programe școlare cât mai moderne și adaptată unei societăți a viitorului”, a declarat Cristina Chiriac.

Pentru o cultură antreprenorială modernă

CONAF este cea mai puternică confederație din România ce reunește interesele antreprenorilor în spiritul european al egalității de gen și egalității de șanse. Este cea mai mare entitate de acest gen din România, o organizație care promovează și susține antreprenoriatul românesc, lucru fără precedent, care deschide orizonturi de colaborare și cooperare atât pe plan intern cât și internațional.

CONAF a luat ființă ca urmare a necesității de a crea o cultură antreprenorială modernă, sustenabilă și echitabilă, nu numai pentru antreprenoriatul feminin, ci și pentru întregul mediu de business. CONAF are în componența sa două federații, 10 patronate, 5 asociații, 19 sucursale și 3.000 de companii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ministrul agriculturii, în vizită la ceparii maramureșeni

Articolul următor

Ce spun investitorii care au investit într-o spălătorie auto self-service EHRLE?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share