Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Romfulda își ridică o centrală fotovoltaică de 2,5 milioane de euro

Producătorul de lactate Romfulda Prod Beclean și-a propus să investească 12 milioane lei într-o centrală fotovoltaică

Producătorul de lactate Romfulda Prod Beclean și-a propus să investească 12 milioane de lei într-o centrală fotovoltaică.

Obiectivul energetic este destinat să asigure în viitor o parte din energia consumată de fabrica Romfulda Prod, potrivit Bistrița Business. Cele 660 de panouri fotovoltaice vor fi instalate pe acoperișurile unor clădiri din incinta unității de producție.

Inițial, compania își propusese 735 de panouri, însă expertizele tehnice au relevat că doar anumite clădiri de pe platforma Romfulda Prod vor suporta instalarea panourilor și a celor opt invertoare.

Panourile vor însuma o putere maximă de 297 kW, iar puterea nominală totală disponibilă, la final, în invertoare va fi de 268 kW. Investiția, aflată în faza de obținerea a documentației, va fi terminată în maximum trei ani.

Romfulda Prod, societate deținută de familia Roman, este unul dintre cei mai mari producători de lactate din regiune, cu afaceri de 62 de milioane de lei lei în 2021 și 150 de angajați.

Afacerea a fost pornită în 1994 de Maria şi Teodor Roman, începând cu comerţul de produse din lapte. În 2003 ei au cumpărat vechea fabrică de lapte de la Beclean, care procesa la acea vreme 3.000 de litri de lapte/zi şi ulterior au investit, din fonduri proprii şi europene, în mărirea capacităţii de pro­cesare, ajungând la 40.000 litri de lapte/­schimb.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Evenimentul s-a derulat în colaborare cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE), ROStartup, Rubik Hub, Banca Mondială, Comisia Europeană, Universitatea Politehnică din București.

Clusterul Transilvania IT, invitat să concretizeze România de mâine

Articolul următor
FICT va cuprinde 40 de evenimente și 12 invitați speciali, din 8 țări, scriitori de renume internațional.

12 invitați speciali la Festivalul de Carte Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share