Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primul hub de inovație medicală – Biodyssey – a fost lansat la Oradea

Premieră: A fost lansat primul hub de inovație în medicină. Prin Biodyssey, vor fi create start-up-uri în domeniul medtech.

România va avea, în premieră, un hub de inovație în tehnologie medicală, fondat de experți în domeniu de la Universitatea Technion din Israel și Universitatea Stanford și cu suportul Fundației Româno-Americane, ce va oferi programe performante educaţionale pentru a construi start-up-uri de la identificarea ideii până la implementare. Anunțul a fost făcut în cadrul Conferinţei Internaţionale de Tehnologie Medicală SSIMA.

Etape

Biodyssey se adresează în special tinerilor care doresc să dezvolte o afacere în domeniul medtech și au nevoie de suport atât educațional, cât și, într-o etapă ulterioară, financiar, prin două programe pe care le va pune la dispoziția lor. Astfel, în prima etapă – Germination, participanții la program vor avea acces la metodologia predată de peste zece ani la Universitatea Technion, prin care anual sunt create în Israel zeci de start-upuri de succes. Celebrul designer industrial Ezri Tarazi, directorul T-hub, programul de inovație al universității israeliene (din care a pornit startup-ul Moovit), va fi implicat în programul de inovație în sănătate lansat în România. De asemenea, participanții vor participa la work-shop-uri susținute de specialiști cu expertize diferite – ingineri, medici, antreprenori – din Israel, SUA (Universitatea Stanford) și Japonia.

Dacă în prima etapă vor fi identificați tinerii cu potențialul cel mai mare, în cea de-a doua, numită Acceleration, proiectele lor vor fi susținute pentru a fi transformate efectiv în afaceri.

„Pe baza metodologiei, participanții la hub vor fi încurajați să identifice o problemă reală în sistemul de sănătate din România, cu impact asupra vieții tuturor, și să propună o soluție tehnică. Vor avea cinci luni la dispoziție să lucreze cu mentorii incluși în program pentru a implementa soluția propusă. Nu toți cei care vor ieși din acest hub vor lansa un start-up imediat, dar vor învăța care sunt pașii în acest sens”, a explicat doctorul Elena Ovreiu, fondator și organizator al Conferinței SSIMA.

Hub-ul Biodyssey își va începe activitatea în luna octombrie, mai întâi în București ca program-pilot, urmând a fi extins și în restul țării

Proiectul beneficiază și de suportul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, care s-a angajat să identifice sursele de finanțare necesare de la buget, din fonduri europene și PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență). În plus, autoritățile promit modificarea legislației pentru start-up-uri inovatoare, proces în care se au în vedere modelele deja existente în țări precum Olanda și Irlanda, cu o puternică tradiție antreprenorială.

Conferinţa Internaţională de Tehnologie Medicală SSIMA Re:Imagine Healthcare, aflată la a VI-a ediție, este organizată de Şcoala Internaţională de Imagistică cu Aplicaţii în Medicină (SSIMA), în parteneriat cu Primăria Oradea şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, şi se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României şi sub egida celei mai prestigioase societăţi profesionale din acest domeniu, The Medical Image Computing and Computer Assisted Intervention Society (MICCAI)

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Tronsonul către județul Bihor al Autostrăzii Transilvania (A3) este creditat cu șanse mai mari de finalizare decât cel spre Cluj.

Prima autostradă a Sălajului, spre Bihor sau spre Cluj?

Articolul următor
Ediția din acest an a Festivalului Internațional de Modă Transilvania Fashion (FIMTF) va avea loc în perioada 9-11 septembrie, la Cluj-Napoca.

Festivalul Transilvania Fashion se ține pe esplanada Cazinoului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share