Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania vrea 1 miliard € din obligațiuni

Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania (BT) a convocat acționarii, în 18 octombrie pentru aprobarea unui program de emisiuni de obligațiuni corporative
Acționarii băncii se vor pronunța pentru un program de emisiuni de obligațiuni | Foto: BT

Administratorii Băncii Transilvania (BT) Cluj propun un program de obligațiuni care să aducă până la 1 miliard de euro.

Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania (BT) a convocat acționarii, în 18 octombrie pentru aprobarea unui program de emisiuni de obligațiuni corporative, denominate în euro, lei sau valută.

Emisiunea se va face în condițiile pieței în privința ratei dobânzii, cu o scadență de maximum 10 ani și cu o frecvență a cuponului anuală sau semianuală, pentru maximum 1 miliard de euro, conform raportului publicat de companie.

A doua propunere pentru adunarea extraordinară este aprobarea desfășurării unei oferte publice sau plasamente private având ca obiect obligațiunile din prima tranșă. Obligațiunile vor fi adresate investitorilor calificați, dar și unui număr de până la 150 de persoane fizice sau juridice, altele decât aceștia.

Creditarea a majorat activele băncii

Strategia BT, anunțată în acest an, vizează creștere organică, noi achiziții, digitalizare, sinergie între companiile grupului. BT a încheiat 2021 cu cifre peste media pieței la creditare și volume operaționale. Creșterea volumului de operațiuni și reducerea costului riscului au contribuit la un profit net de 1,8 miliarde lei (+48,9% față de 2020).

Activele băncii au ajuns la 125 miliarde lei (+21% față de 2020), creștere generată de ascensiunea creditării. BT și-a propus, pentru acest an, un profit net de 2,1 miliarde lei, cu 18% peste nivelul câștigului de anul trecut.

Banca din Cluj este cea mai mare din România. Ea are 19% cotă de piaţă, 3,6 milioane de clienţi, 9.000 de angajaţi, 500 de sedii în 180 de localităţi. Principalii săi competitori sunt BCR și BRD.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
La nivelul magazinelor Sport Guru din Brașov și Cluj au fost înregistrate vânzări în creștere în primele șase luni din acest an.

Brașovul și Clujul urcă vânzările Sport Guru

Articolul următor

S-au deschis secții noi de istorie și artă la Muzeul Țării Crișurilor din Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share